Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Jótékonyságból konferál Mikó

Sopron - Mikó István, az ország egyik legnépszerűbb színművésze konferál Sopron Város Fúvószenekara hagyományos szilveszteri hangversenyén az MKB-arénában. Gázsiját jótékony célra ajánlotta fel.
– Örömmel vállaltam el az idén 50 éves Sopron Város Fúvószenekarának felkérését, hogy a hagyományos szilveszteri koncertjükön konferanszié legyek – mondta érdeklődésünkre Mikó István Jászai-díjas színművész, a soproni Petőfi teátrum egykori direktora. – A rezesek titkárától, Vörös Pétertől tudom, az idei szilveszteri hangverseny méltó lesz a zenekar jubileumához: vendégművészként fellép a világhírű Steven Mead angol virtuóz zeneművész, a BBC „Best of brass" kétszeres versenygyőztese. Ami a zenét illeti, lételemem a muzsika, ami a pályámat is meghatározta-meghatározza. Alapítója voltam a Kaláka együttesnek, játszom gitáron és hegedűn. Egy alkalommal pedig már vezényeltem is, a BM Szimfonikus Zenekarát – folytatta Mikó István. – Nemcsak a könnyűzenét kedvelem – amiben a Beatles együttest tartom a csúcsnak –, hanem a komolyzenét is. Az operák szintén közel állnak hozzám, főképpen Mozart, Verdi és Puccini műveiért rajongok. A soproni fúvósokat többször is hallottam az elmúlt másfél évtized során, szép hangzásvilágot teremtenek, s tudom, sok országban öregbítették már a helyi zenekultúra hírnevét. Ezek után természetes volt számomra, hogy elfogadom a felkérésüket. Annál is inkább, mert szilveszterkor Sopronban leszek, este még a színházban is játszom egy vígjátékban.

Mikó István: A gázsimból inkább vegyenek egy hangszert az egyik tehetséges zeneiskolai növendéknek

Mikó István jótékony célra ajánlotta fel gázsiját, amit a szilveszteri koncert műsorvezetéséért kapna. Mint mondta, a pénzből inkább vásároljon a zenekar egy hangszert az egyik tehetséges, de rászoruló fúvós szakos zeneiskolai növendéknek.

Olvasóink írták

  • 1. joco 2007. december 03. 16:32
    „Hát Uraim és Hölgyeim! Ilyen egy párt semleges-nagyon jó-szinész! Egyszer- kétszer láttam "élőben" is Sopronban, hát az volt az igazi élmény!!! Hát lehet, hogy már csak egy-két ilyen SZINÉSZÜNK van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihasználták a lehetőségeket Pinnyén

Pinnye - Pinnye azon települések egyike, ahol 2006 óta új polgármester irányítja a falut. Farkas… Tovább olvasom