Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jótékonykodó ágfalvi képviselők

Ágfalva - Az ágfalvi képviselő-testület idén is egyhangúan megszavazta, hogy 25 ezer forint bruttó tiszteletdíjukat külön-külön bankszámlán gyűjtik, s az összegekből a falu életét segítik. Nemrég a sportegyesületnek vettek szárítógépet.
– A képviselő-testület, ha akarta volna, akár ötvennégyezer forint bruttó tiszteletdíjat is megszavazhatott volna fejenként, ehelyett mérsékletet tanúsítottak a képviselők: mindössze huszonötezer forintos honoráriumot állapítottak meg. A testület egyhangúan azt is megszavazta, hogy mint tavaly, úgy idén is külön-külön bankszámlára utalja a pénzt.

– Ezt az összeget adandó alkalommal jótékony célokra fordítják a képviselők – mondta Gaál István, a kétezer-hetvenegy lelket számláló község polgármestere.

A polgármester elmondta még: az önkormányzati törvény 1990-es életbe lépése óta egészen 2006-ig a képviselők egyetlen fillért sem vettek fel, az összegeket egy az egyben a falu fejlesztésére fordították. Ezen mit sem változtat az új rend: a bankszámlákra utalt pénzből is Ágfalva egésze gazdagodik. Csak most a képviselők, s a lakosság is érzi, immár személyessé vált a jótékonykodás.

Kirchknopf Günter vállalkozó 2006 óta új képviselő a testületben. – Elfogadtam az eddigi gyakorlatot, s magam is támogatom az elképzeléseket – mondta. – Nemrég például a sportegyesületnek vettünk egy új szárítógépet. Idén is a sportkört szeretném támogatni, szükség lenne egy új felszerelésre. A Virágos Ágfalváért Egyesület, az énekkar és a zenekar támogatásából is szeretném kivenni a részem.

A jótékonykodó ágfalvi képviselők egy csoportja: (balról) Kovács István, Dudás György, mellette a sportkör elnöke, Hunyák Ferenc. Tőle jobbra Szimon Zoltán, Horváth Károly és Kirchknopf Günter képviselők. Fotó: Magasi Dávid

– Az unokám iskolába jár, egyértelmű, hogy az intézmény munkáját szeretném segíteni, az alapítványt támogatom – említette Dudás György – civilben nyugdíjas tűzoltó –, a szociális bizottság elnöke, a falu tűzvédelmi tanácsnoka, aki már a második ciklusban képviselő. – Továbbá az iskola, óvoda, más intézmény tűzbiztonságát is rendszeresen ellenőrzöm, teljesen térítésmentesen.

Horváth Károly vállalkozó szintén a legutóbb választott testületben kezdett képviselői munkájához: – Egyhangú volt a döntés, s ez így jó. Hogy mikor mit kell segíteni, az adja magát. Például most február másodikán rendezik meg az iskolások és az óvodások – továbbá szüleik – farsangi mulatságát. Magam a tombolatárgyak beszerzésében, ajándékcsomagok összeállításában fogok részt venni.

Olvasóink írták

  • 2. dawinD 2008. szeptember 03. 00:49
    „Grat :)”
  • 1. Veritas 2008. január 25. 16:01
    „Ez követendő,példaértékű cselekedet!
    Jóleső érzés ilyesmiről olvasni!Gratulálok a közösségnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abdai Géza a Sopron-REAC-ról

Sopron - Az utánpótlás érdekében született az a döntés, amelynek keretében Sopronban játsza tavaszi… Tovább olvasom