Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Jótékony kosaraslányok

Jótékony célú látogatást tettek a Röhnisch Foton Sopron női kosárlabdacsapatának tagjai a harkai, valamint a soproni Cseresznye sori gyermekotthonban. A közös programot Tóth Ákos, a csapat gyúrója hozta össze, aki korábban évekig dolgozott az otthonokban.

Mint mondta, a kosarasok nemcsak sportolókként kiválóak, hanem mint emberek is nagyszerűek. Azonnal beleegyeztek abba, hogy ellátogassanak a gyerekekhez.

A játékosokkal együtt a klub ügyvezetője, Fűzy András is ott volt az intézményekben. A sportvezető elmondta, úgy érzi, mivel a csapat tagjai mint profi sportolók közszereplők is, fontos, hogy jó példával járjanak elől, és akcióikkal segítsék az arra rászorulókat.
A csapat tagjai ajándékokat osztottak szét a gyermekotthonok lakói között. A jobb tanulmányi eredmények érdekében a klub a harkai otthonnak öt, a soproninak tíz bérletet ajándékozott, amelyekkel a legjobban teljesítő gyermekek megtekinthetik a hazai mérkőzéseket.

A klub árverésre bocsátja a csapat egy-egy fehér, illetve zöld dedikált mezét, és a befolyt összeget majd az otthonoknak adja át. Az árverés az első hazai mérkőzéstől, azaz január 7-től március 15-ig tart majd.
A gyerekek örömmel beszélgettek a kosaras lányokkal – Burgmann Bernadett, Dénes Krisztina, Kocsis Boglárka és Szőke Ildikó képviselte a Röhnisch Foton Sopron csapatát –, érdeklődtek a sportolók életéről, a kosárlabdáról. Az egyre oldottabbá váló hangulatnak a profi sport rideg valósága vetett véget: a lányoknak edzésre kellett menniük... Búcsúzóul Szalay Pálné, a Cseresznye sori otthon vezetője azzal engedte útjukra a kosarasokat: a játékosok és a gyerekek a meccseken újra találkoznak!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonhat bérlakást építhetnek

A soproni képviselő-testület határozatot fogadott el 208 millió forintos önrész biztosításáról, így… Tovább olvasom