Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Jönnek az oroszok és a kínaiak Sopronba

Pörög az ingatlanpiac, a normális állapotú, reálisan beárazott lakások és házak rövid idő alatt új gazdára lelnek.

– Többen keresnek lakást és házat, mint amennyi jó ingatlant eladásra kínálnak – foglalja össze az ingatlanpiaci helyzetet Németh Zsolt, az Otthon Centrum soproni irodájának értékesítési vezetője. – A jó alatt azt kell érteni, hogy lakható és reális áron kínálják. Ami ilyen, az gyorsan gazdára is lel – egészíti ki.

A vevők főleg lakásokat és családi házakat keresnek, ezen a téren pedig mindent: lehet az panel, tégla, kicsi vagy nagy, belvárosi vagy akár Sopron környéki, biztosan elkel. A legfőbb szempont a reális ár, a lakhatóság és a műszaki paraméterek.

A soproni ingatlanpiacon a reális áron hirdetett ingatlanok gyorsan új gazdára lelnek, akár újak, akár régi építésűek. Fotó: Nyikos
A soproni ingatlanpiacon a reális áron hirdetett ingatlanok gyorsan új gazdára lelnek, akár újak, akár régi építésűek. Fotó: Nyikos


Érdekesség, hogy míg másfél éve az ingatlanvásárlók fele más városokból és megyékből érkezett, most hetven százalékban soproniak keresik új otthonaikat.
S ami talán még meglepőbb: egyre több a külföldi vásárló, közöttük pedig mind több orosz és kínai állampolgár vesz soproni ingatlant. Főleg családi házak és belvárosi lakások állnak a keletiek érdeklődésének középpontjában, zömmel 30– 50 milliós értékben jutnak itt saját ingatlanhoz.

Érdekes lehet, hogy mi motiválja őket a vásárlásban. Úgy tudjuk, a kínaiak közül többen ide is költöznek, üzletet nyitnak vagy éppen a gyermekük némettanulása miatt választják lakóhelyüknek Sopront.

Az oroszok elsősorban befektetési szándékkal vásárolnak, s rendhagyó nyaralónak szánják a határ menti lakásukat. Nem is adják bérbe, viszont eltöltenek itt évente néhány hetet. A határ közelsége ugyanakkor bizonyára fontos szempont a választásban.

– A külföldi érdeklődők egyre nagyobb számban jelennek meg a soproni ingatlanpiacon, van már amerikai, kanadai, izraeli, jordániai ügyfelünk is. Persze nem tömeges jelenlétről van szó, hanem havonta egy-két érdeklődőről. Eddig azonban ez egyáltalán nem volt jellemző – tudtuk meg Németh Zsolttól.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő tó kerülő kerékpárverseny - fotók

A Fertő tó körüli kerékpárversenyről küldött néhány Mörbisch és Kligenbach között készült képet… Tovább olvasom