Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Jön a konkurencia Ausztriából

Magyarországra készül az osztrák posta, írtuk meg korábban, a társaság szerződéskötés előtt áll.
– Az értesülések helytállóak, októberben kötjük meg a szerződést a legnagyobb magyar reklámanyag-terjesztő kft. megvételéről, emellett a levél- és csomagszállítási szolgáltatások piacára is szeretnénk betörni – tudtuk meg Michael Homolától, az osztrák posta sajtóreferensétől, aki a folyamatban lévő üzleti tárgyalások részleteiről elhamarkodottan nem kívánt nyilatkozni. Utalt azonban arra, hogy a térség európai uniós csatlakozását követően új piaci lehetőségek nyíltak, és értesüléseik szerint a postai szolgáltatások területén mind a holland, mind a német társaságok erős érdeklődést mutatnak a magyar piac iránt.

Az osztrákok leányvállalataik révén a térség számos országában – Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban – már a csomagszállítás területén is jelen vannak.

A Magyar Posta Rt.-t a konkurencia terjeszkedési szándéka nem éri váratlanul: – Számos területen jelenleg is versenyhelyzetben vagyunk, emellett tudatosan is készülünk a postai piac 2009-es megnyílására – tudtuk meg Tomecskó Tamás szóvivőtől. – Folyamatosan bővül a szolgáltatásaink köre, javítjuk azok minőségét, miközben változatlan díjszabással dolgozunk.

Az osztrák posta vezérigazgatója tavasszal tárgyalt Budapesten a Magyar Posta Rt. vezérigazgatójával, akkor a megbeszélések során kiemelték: a társaságok nem egymás nemzeti piacára kívánnak betörni, hanem az együttműködés révén közösen szeretnének üzleti ügyfeleket elérni, így növelni saját országuk postájának forgalmát. Ezt követően a nyár kezdetén jelentette be az osztrák társaság, megvásárolja a legnagyobb magyar reklámanyag-terjesztőt, a Feibra Magyarország Kft.-t. Az 1991-ben alapított cég havonta átlagosan 35 millió tonna reklámanyagot terjeszt, így a Magyar Postát megelőzve vezeti a piacot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét lesz helyben vérvétel

Átmenetileg bezárt Fertőszentmiklóson az egészségügyi központban működő vérvételi labor, de ismét… Tovább olvasom