Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Jól tekernek: az osztrákok kétharmada kerékpározik

Az osztrákok kétharmada használja közlekedési eszközként a kerékpárt és az ország minden harmadik lakosa hetente többször is biciklire ül.

2007 óta 58-ról 67 százalékra nőtt Ausztriában azoknak az aránya, akik nemcsak egy-egy kirándulás alkalmával, hanem a mindennapokban is használják a kerékpárt. Még erőteljesebben, 24-ről 32 százalékra emelkedett az elmúlt öt évben azoknak az aránya, akik hetente többször vagy akár minden nap kerékpároznak - derül ki az Osztrák Közlekedési Klub kedden ismertetett felméréséből.

A felmérésből kiderül az is, hogy a nyugati országrészben gyakrabban pattannak kerékpárra az emberek, mint az Ausztria keleti részén élők. Ausztria nyugati csücskében, Vorarlberg tartományban a legnagyobb a biciklizőkedv, ott a lakosok 48 százaléka kerékpározik hetente többször vagy naponta.

A fővárosban, Bécsben élők 56 százaléka használja a mindennapokban a kerékpárt, és 19 százalék kerekezik rendszeresen, vagyis hetente többször is. 2007-ben 43, illetve 13 százalék volt ez az arány.

A közlekedési klub a városokat az elővárosokkal összekötő "kerékpáros sztrádák" építését szorgalmazza, hogy az ingázók is könnyebben juthassanak el munkahelyükre kerékpárral.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem nyugszanak a kedélyek Fertődön

Takács György korábbi alpolgármester állítja, megnyerte az önkormányzat által ellene indított pereket. Kocsis Ferenc jelenlegi polgármester szerint árnyalni kell a képet. Tovább olvasom