Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Jól szimuláltak

Második alkalommal rendezte meg az EU Negotiation Moot Társaság a Negotiation Moot Európai Uniós Tárgyalási Szimulációt és Versenyt Kaposváron. Az őszi egyetemre több hónapon át intenzív tréningekkel készültek az egyetemista csapatok.

A Közgazdaságtudományi Kar három versenyzője kiválóan szerepelt. A verseny különlegessége, hogy nagy hangsúlyt kaptak olyan gyakorlatorientált elemek, mint a hatékony prezentációs és tárgyalási technikák, a távmunka oktatása. Kiváló alkalom volt a megmérettetés azok számára is, akik kapcsolati tőkéjüket szeretnék gyarapítani vagy alkalmazottak kívánnak lenni olyan vállalatnál, intézménynél, ahová ha sikerrel felvételiznek, számos irigyük akad.

A versenyzők a tagállamok és az Európai Bizottság szerepében próbáltak megállapodni az EU költségvetéséről. A kompromisszum elérése volt az első nap célja. A delegációk által megszavazott módosításoktól a bizottság javaslata alig tért el, így ez az eredmény és a tárgyalások során nyújtott teljesítményük a győzelmet jelentette a biztosok számára, illetve publicista gyakornoki helyet a Kitekintő.hu internetes külpolitikai hírportálnál.

A következő napon a játékosokat új csapatokba sorsolták. Immár az Európai Parlamentben frakciókba osztva, képviselőkként tevékenykedtek. A verseny visszaadta a valós politikai tárgyalások menetét, az informális jelleget, így juttatva a résztvevőket gyakorlati prezentációs és tárgyalástechnikai tapasztalatokhoz. A tavasszal minden játékos Brüsszelbe utazik, hogy találkozhasson azokkal, akiknek a szerepébe bújt.

Szerencsés széria, szűk szintézis: Szűcs Katalin, Szvi-
tács Andrea és Szabó Gábor mindkét napon az élbolyban, a dobogón végeztek. A versenyben 11 magyar és határon túli egyetem hallgatói (összesen 32 fő) vettek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még többet a hallgatókért

Nyugat-Magyarország - A Nyugat-magyarországi Egyetemen a hallgatókat nemcsak diákoknak, hanem… Tovább olvasom