Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Jól kifőzték és felszolgálták

A soproni csapat összesítésben a harmadik helyen végzett, és elnyerte a legjobb szakács- és cukrászcsapatnak járó különdíjat is.
   
Harmadik alkalommal rendezték meg a Schnitta Sámuel Országos Tanuló Emlékverseny döntőjét. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület által meghirdetett verseny döntőjét idén Veszprémben tartották.

Az elődöntőkre több mint harminc iskola nevezett. A Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyét magába foglaló régióból a győri Krúdy Gyula-középiskola, valamint a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium csapata jutott az országos döntőbe.

A háromnapos verseny során a pincérek menüsort írtak, díszasztalt terítettek, felszolgáltak, pezsgőt szervíroztak és koktélokat kevertek. A szakácstanulók ötfogásos ételsort főztek, hidegtálat készítettek, míg a cukrásztanulónak tányérdesszert összeállítása és dísztorta készítése volt a feladata.
A sikeres soproni csapat tagjai Szili Bálint és Tóth Eszter (pincérek), Nagy Bence és Szalontai Tamás (szakácsok), valamint Bauer Vivien (cukrász) voltak. A csapatot Horváthné Lőrincz Eszter (cukrász szakoktató), Rákóczy László (szakács szakoktató) és Schaller Tamás (csapatvezető, pincér szakoktató) készítették fel a versenyre. A felvételen Bauer Vivien, Szili Bálint, Tóth Eszter, Nagy Bence és Szalontai Tamás.


A hét csapat részvételével rendezett döntőn végül a soproni csapat összesítésben a harmadik helyen végzett, és elnyerte a legjobb szakács- és cukrászcsapatnak járó különdíjat is.

– A szakmai verseny tapasztalatai és eredményei alapján kijelenthetjük, hogy az iskolában folyó szakmai képzés országos szinten is kiemelkedően magas színvonalú és méltó Sopron gasztronómiai hagyományaihoz – mondta el az eredményről Sterbenz László igazgató.

– A versenyen való részvételt a fenntartó anyagilag támogatta, de a siker érdekében összefogott a város is. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara mellett segítséget nyújtott a felkészülésben a Hotel Fagus, a Perkovátz-ház, az Erhardt étterem és a soproni borászok is.

Szinte lehetetlenség felsorolni valamennyi támogatót, akik szívükön viselték, hogy az iskola megfelelő módon képviselhesse a várost és a régiót ezen az országos gasztronómiai versenyen – tette hozzá Voleszák Zoltán szakmai igazgatóhelyettes. 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Istvánffy-család - Szigetváron koszorúztak a fertőszentmiklósi leszármazottak - fotó

Istvánffy Miklós írta meg a 34 kötetes magyarok történetét. A fertőszentmiklósi leszármazottak is… Tovább olvasom