Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Jól halad a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház felújítása - fotók

A kivitelező tartja a közbeszerzési eljárásokban szereplő határidőt, így a barlangszínházban idén decemberben befejezik az építőmesteri munkákat.

Időarányosan halad a kivitelező a felújítással a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, amelyben 2015 májusában már előadást fognak tartani – jelentette ki Fodor Tamás hétfőn, az építési terület bejárásán.

Sopron polgármestere emlékeztetett arra, hogy a 2011 augusztusában lezárt barlangszínházban és a 2011 november végén lezárt kőfejtőben 2013 augusztusában kezdődött a mintegy kétmilliárd forintos beruházás.   

Bejárás a Barlangszínházban. Fotó: Magasi


Fodor Tamás az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a kivitelező tartja a közbeszerzési eljárásokban szereplő határidőt, így a barlangszínházban idén decemberben befejezik az építőmesteri munkákat. Ezután következik a berendezések építése, többek közt a 756 fős nézőtér fűthető székeinek elhelyezése, valamint a színpad hang-, fény- és informatikai rendszerének beszerelése. Ezekkel a munkákkal jövő áprilisban végeznek.

A barlangszínház építésével párhuzamosan alakítják ki a múzeumi részt, ahol a 15 millió évvel ezelőtti miocén korszakot, a fertőrákosi mészkő kialakulását mutatják be tárolók, hang- és fénytechnika segítségével. Emellett tanösvényt és fogadóépületet építenek, parkolót alakítanak ki.

Az építést az Európai Unió 1,3 milliárd forinttal támogatja, a soproni önkormányzat a korábban 245 millió forintról 317 millió forintra növelte önrészét, a kormány pedig 2013 nyarán döntött arról, hogy 402 millió forinttal járul hozzá a felújítás költségeihez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlatott soproni KDNP - Nem nevezhettek meg képviselőjelöltet

- Kifogást, vagy kritikát nem kaptunk a KDNP vezetésétől, így nem értjük a feloszlatást - mondta a… Tovább olvasom