Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Jöjjenek a turisták! Sopron a berlini utazás kiállításon

A Páneurópai Piknik huszonöt éves évfordulójára helyezi a fő hangsúlyt Sopron a berlini utazás kiállításon.

Immáron második alkalommal vesz részt Sopron a berlini utazás kiállításon. Az pedig már eleve önmagában külön elismerésnek számít, hogy város a magyar standon önállóan szerepel.

Az első napon egy állófogadást tartottak, ahol a nemzetközi bemutatás során vetített képes előadáson ismertették a várossal kapcsolatos főbb információkat.

A turizmusban érdekelt szakemberek mutatják be Sopront a kiállításon.
A turizmusban érdekelt szakemberek mutatják be Sopront a kiállításon.


- Az első napok a szakmáé, a nagyközönség pedig a hétvégén keresheti fel majd a standokat - mondta el portálunknak Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, akit a kisafold.hu telefonon ért el a német fővárosban. - Turisztikai kiadványokkal, tematikus füzetekkel és különleges csomagajánlatokkal is készültünk a rendezvényre.

A hivatalos soproni delegációt egy utazási iroda is elkísérte. Bíznak abban, hogy sikeresen népszerűsíthetik a várost, és még több turistát sikerül majd beutaztatniuk.

Mint megtudtuk, a kiállításon Sopron nagy hangsúlyt fektet a Páneurópai Piknik huszonötödik évfordulójára. Emellett kiemelt figyelmet kap a Fertő-táj, a fertőrákosi barlangszínház, a helyi szállodák, a kerékpáros turizmus valamint a fertődi Esterházy-kastély.

Mivel jelenleg is a szakmai programok zajlanak, nehéz pontos képet adni a nagyközönség fogadtatásáról. Eddig a soproni lehetőségek felől főként a németek érdeklődtek, de jött megkeresés az Indiát képviselő delegációtól is.

Németországnak egyébként sokat jelent a soproni határáttörés. Mindezt az is bizonyítja, hogy a magyar standon hazánk berlini nagykövete tartott előadást a határnyitás 25. évfordulója alkalmából a kiemelt vendégeknek és újságíróknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi tér lesz a laktanyából Fertődön - fotók

A tervek szerint jövő év tavaszára készült el a fertődi kulturális és szolgáltató központ. Megnéztük… Tovább olvasom