Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Jogi segítség a rászorulóknak

A nép ügyvédje Sopronban következő alkalommal január második hetében fogadja az érdeklődőket.

A nép ügyvédje ingyenes jogsegélyszolgálatot az Igazságügyi Minisztérium tavaly áprilisban indította el. Jelenleg országszerte közel 400 ügyvéd nyújt – főként a megyeszékhelyeken – ingyenes jogsegélyt az arra rászorulóknak. Győrben hetente kétszer, Sopronban következő alkalommal január második hetében fogadják az érdeklődőket.

– Állandó győri irodánk mellett Sopronban alkalomszerűen tartunk ügyfélfogadást – tudtuk meg dr. Tóth Enikőtől, az iroda munkatársától. – Eddig legtöbben munkajogi kérdésekben kérték a segítségünket, de családjogi kérdésekkel és a közös tulajdon megosztásával kapcsolatos problémákkal is gyakran kopogtattak be hozzánk.

Sopronban a Lenck-átjáróban (Várkerület 98.) tart majd ügyfélfogadást a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat. Akinek a jövedelme nem éri el a nyugdíjminimumot és a vagyoni helyzete is indokolja, annak ingyen jár az ügyvéd, aki pedig a minimálbérnél kevesebből gazdálkodhat, annak a költségeit az állam megelőlegezi és a munkadíjat egy éven belül kell visszafizetnie.

A minisztérium tervei szerint jövőre további mobil ügyfélszolgálati irodák nyílnak, ezáltal újabb 50 településen lesznek elérhetők a jogsegítők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezés a hűségre

A hűség napjára emlékeztek tegnap Sopronban. A 84 évvel ezelőtti népszavazáson hazaszeretetéről tett… Tovább olvasom