Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Jogerősen is felmentették a kórház gazdasági igazgatóját

Bűncselekmény hiányában jogerősen is felmentette Tiborcz Sándort a Vas Megyei Bíróság. A szombathelyi kórház volt gazdasági igazgatója jelenleg a soproni Erzsébet-kórházban dolgozik.
Mint 2003 januárjában beszámoltunk róla, Tiborcz Sándor ellen – aki akkor a soproni Erzsébet-kórház megbízott gazdasági igazgatója volt – a Szombathelyi Városi Ügyészség indított eljárást. A vád szerint a Markusovszky-kórház gazdasági igazgatójaként okozott 13,7 millió forint vagyoni hátrányt a szombathelyi onkoradiológiai központ építése során.
A szóban forgó beruházás még 1998-ban indult, s mire befejeződött, a tervezetthez képest több száz millió forinttal többe került. A rendőrség a központ megépítése után vizsgálatot is indított, ám vádemelésre csak 2002 végén került sor.

A vádirat szerint Tiborcz Sándor, a Markusovszky-kórház volt gazdasági igazgatója az intézmény nevében engedményezési szerződést írt alá, amelyben a kivitelező által felvett 85 millió forintos banki hitel és járulékainak fedezetéül azt az építési szerződést tüntette fel, amely a kórház és a kivitelező között köttetett. A vád szerint ezt ellenjegyzés nélkül tette, holott a munkákra közbeszerzési pályázatot kellett volna kiírni. A beruházáshoz szükséges hitel felvételére az intézmény fenntartójának, a Vas Megyei Közgyűlésnek írásbeli hozzájárulása is kellett volna. A vád hírére akkor megdöbbent nemcsak dr. Baranyai Tibor, a soproni kórház főigazgató főorvosa, hanem Tiborcz Sándor is, akinek nem is volt tudomása a vádemelésről.

– Bűncselekmény hiányában felmentették Tiborcz Sándort. Az ítélet jogerős – tudtuk meg a legújabb, s egyben az ügyet lezáró hírt dr. Benke Lászlótól, a gazdasági igazgató védőügyvédjétől, aki szerint védencéről a tárgyalások során egyértelműen bebizonyosodott: döntései a rá bízott intézmény s ezzel a fenntartó érdekét szolgálták.

– Tudtam, hogy nem vétettem a törvények ellen, így tulajdonképpen nyugodtan vártam az eljárás végét – nyilatkozta a Kisalföldnek Tiborcz Sándor, a soproni kórház azóta kinevezett gazdasági igazgatója. Elárulta azért, ennek ellenére elkeserítő érzés volt a bíróságon az ügyész vádjait hallani. A szakember számára öröm, hogy végre pontot tehet az ügy végére, ahogy az is, az eljárás ideje alatt is bizalmat kapott feletteseitől, támogatást a barátaitól, támaszt a családjától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörték a városi MSZP-iroda ablakát

Többkilós betontéglával zúzta be szombaton hajnali háromkor ismeretlen tettes a soproni MSZP-iroda… Tovább olvasom