Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Jog- és szakszerűen járt el a rendőrség

Sopron - Lezárult a rendőrkapitány vizsgálata a Patkó Panzió ügyében. Farkas Gábor szerint a rendőrök jog- és szakszerűen jártak el, amikor január 30-án idegenrendészeti és munkaügyi ellenőrzést tartottak.
Ígérete szerint belső vizsgálatot rendelt el Farkas Gábor, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője, miután Parrag György, a Patkó Panzió tulajdonosa és vezetője panaszt tett, megkérdőjelezve az eljárás jogosságát.

– A Patkó Panzióban tartott idegenrendészeti és munkaügyi ellenőrzés jog- és szakszerű volt – mondta a kapitány a belső vizsgálat lezárását követően tegnap. – Ezért a panaszt elutasítom, amelyet még a héten kézbesítünk a tulajdonos számára. Ez ellen fellebbezéssel élhet a megyei rendőr-főkapitányságon, illetve – ismételt elutasítás esetén – a bírósághoz fordulhat. Az ellenőrzés megkezdése előtt munkatársaim megfelelő módon tájékoztatták a panzió vezetőjét, az eljárás pedig az előírások szerint történt. Az akció során egy, a kecskeméti városi bíróság által körözött személyt találtunk. Megjegyzem: a munkaügyi felügyelőség pedig egy ember jogosulatlan foglalkoztatása miatt szabott ki bírságot.

Az előző héten számoltunk be arról, hogy Parrag György, a panzió tulajdonosa és vezetője február 5-én panaszt tett a soproni rendőrségen az eljárás miatt és feljelentést tett a Győri Nyomozó Ügyészségen is. Állítása szerint ugyanis a rendőrök szakszerűtlenül jártak el, az akciót pszichikai terrorként élték meg, a vendégekkel együtt.

A rendőrkapitánynak harminc nap állt a panasz elbírálására, de tekintettel az ügy fontosságára, a lehető legrövidebb idő alatt lefolytatta a vizsgálatot. A Győri Nyomozó Ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, ezt követően – várhatóan február 20-án – döntenek arról, hogy elrendelik-e a nyomozást.

Olvasóink írták

 • 4. Jógyerek 2008. február 13. 21:06
  „Egy másik fórumban e témával kapcsolatban már mondtam, hogy a másik fél verzióját is illene meghallgatni.”
 • 3. istván 2008. február 13. 19:15
  „nem erre szokták mondani hogy halgattasék meg a másik fél is.A legeszerrübb hergelni az embereket és lám mitörtént....
  Gondolom az elözö cikkből anyu mélyen halgat.”
 • 2. Jógyerek 2008. február 13. 17:47
  „ha körözöttet fogtak illetve a jogosulatlan foglalkoztatás az tény. Ezt senki nemtudja megváltoztatni!
  Magyarul a tulajnak talán nem kellene reklamálnia hanem huzza meg magát. Persze arról nembizti, hogy tudott, hogy bármilyet eset kapcsán köröznek valakit aki ott lakik, de akár tudhatta is. Amugy meg ha tudta ha nem akkor is erdményes volt az "akció"”
 • 1. Feri 2008. február 13. 12:56
  „Sajnos valaki ismét hazudik! Vagy Parrag György, vagy Farkas Gábor, de valószínű az utóbbi igazolni is tudja igazát. Ha igy van, akkor Parrag úr szégyelje magát! Én pedig elnézést kérek a rendőröktől, ha az első cikk miatt Őket hibáztattam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV: Kétszázmillió forint felújításra

Megye - Idén is folytatja a GYSEV a Győr–Sopron-vasútvonal fejlesztését. Terveik szerint idén… Tovább olvasom