Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Jobbik: 1300 ajánlószelvény Sopronban és környékén

Sopron - Sopronban és környékén május 5-ig összesen 1300 ajánlószelvényt gyűjtött össze a Jobbik – jelentette be Gőbl Gábor a soproni alapszervezet elnöke, aki azt is hozzátette, országos szinten a Jobbikra leadott ajánlószelvények száma 198 ezer.

– Bízunk abban, hogy így Morvai Krisztina mellett Balczó Zoltán alelnök is tagja lehet az Európai Parlamentnek. Május 15-én a Jobbik az Egyetemi Ifjúsági Házba várja szimpatizánsait, ahol Balczó Zoltán díszvendég tart beszédet.

Gőbl Gábor azt is elmondta, a mozgalom soproni alapszervezete támogató aláításgyűjtési akciót szervezett Horthy Miklós emlékének soproni ápolása érdekében. Szeretnék elérni, hogy a városban emléktábla emlékeztessen az egykori kormányzó itt töltött diákéveire. Eddig négyszáz aláírás érkezett.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. adlerzsigabá 2009. május 17. 09:03
  „KáTi
  A "vörösingeseket" kifelejtette! (Sajna frusztrált, alulképzett, a jövőtől rettegő kisembereket sötétlelkületű alakok képesek uszítani, hergelni, és eszközzé tenni.)”
 • 33. KáTi 2009. május 15. 09:09
  „Tisztelt Polgártársaim!
  Bár nem kértem,de már a többedik zsidózó és kommunistázó emailen vagyok túl. Ezek után feljogosítva érzem magam, hogy véleményt mondjak a dologról és persze nem csak a továbbítás gombot szeretném megnyomni. Hogy rádöbbenjünk, milyen "orwell-i" helyzetben vagyunk is (és mert a történelem, mint tudjuk ismétli önmagát, a buta ember soha nem tanul saját hibájából, igenis beleléphetünk többször is ugyanazon folyóba és folytathatnám...) érdemes egy kicsit fellapozni a száz évvel ezelőtti újságokat, például a Sopron Vármegyét, vagy a Soproni Hírlapot a levéltárban. Félelmetesen hasonló a borgazdák, vállalkozók és kisemberek helyzete. Nekem volt szerencsém -persze nem ebben a témában- egy kicsit kutatgatni. A filoxéra-vész és a Pozsonyon átmenő vasúti fővonal gazdasági szívóhatása teljesen hazavágta a soproni és környéki gazdálkodókat. A tetejébe jött egy bankcsőd is, ahol rengeteg soproni vesztette el a vagyonát/vagyonkáját. Jöttek az összeesküvés-eléletek a sajtóban, hasonlóak, mint amilyen emaileket szoktam ma is kapni. Kik tehát a bűnösök? Természetesen a zsidók és a kommunisták...Később... 1920-as évek, Trianon-sokk, népszavazás stb... Kik az okai ennek a hatalmas veszteségnek? Nem, nem a nemzetiségek elszakadási törekvései, nem a francia elvakult külpolitika. A Tanácsköztársaság. Kun Béla és bandája. Más szóval...? Zsidók és kommunisták. A 10 évvel későbbi gazdasági válságot nem kell részletezni. Kik a válság okozói a korabeli sajtókban megjelent cikkek szerint? (hallom már mondjátok: zsidók és kommunisták). A második világháborús orweli helyzet már nem csak a szavak szintjén történt: Sopronból 1500 zsidót öltek meg, köztük 400 gyermeket. Polgártársaim: Nem lenne korrektebb és egyenesebb a saját házunk táján és szűkebb környezetünkben körülnézni és a problémák okait nem egy másik embercsoportban, összeesküvés-elméletekben keresni? Vedd már észre, a fél város Ausztriában dolgozik, vagy 40 éves szolgálati-, vagy rokkantnyugdíjas, aki feketén dolgozik. Másik fele nem ad számlát, be van jelentve az egész cég minimálbérre, miközben minden dolgozó autóval jár. Közben persze használják (és bírálják) a közpénzből fenntartott iskolákat, kórházakat, utak állapotát stb..Könyörgöm, ilyen közerkölcsök mellett miből lenne itt pénz, vagy fellendülés? Rohanunk egy újabb orwelli helyzetbe, vagy elgondolkodunk egy kicsit saját felelősségünkön is?”
 • 32. taimagic 2009. május 15. 08:27
  „Másrészt ne bélyegezz meg, és ne akassz rám "címkéket" még ismeretlenül se. Tudod ezt se szabad!

  Köszi!”
 • 31. taimagic 2009. május 15. 06:47
  „31. joco 2009.05.15. 05:38

  Sajnálom, ha gondolataimmal megbántottalak! Uszítani semmilyen szinten nem tettem, s nem is fogom SOHA. A gondolataimat írtam le! Sem náci, sem nyilas nem vagyok, s nem is hiszek egyikben sem, úgy ahogy a gyűlöletben sem!

  Bocsánat, ha valakit megbántottam!”
 • 30. joco 2009. május 15. 05:38
  „Itt is megjelentek az "igazi" árja "magyar" fasiszták:
  csak egy példa
  taimagic 2009.05.14. 11:12: irja
  ":...erőszak nélkül nem lesz itt rend..."
  "...ha belelőnének egy-két nagykutyát a Dunába..."
  kicsiny "magyar" nyilas utod tudod ezeket az "öseid" a "magyar" nyilasok már egyszer megcsinálták.
  Ötleteidre a válaszom:
  "..elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást..."megj: tudod ezt a felhasznalói szabályzatban is olvashatod”
 • 29. senechal 2009. május 14. 22:21
  „A nemzetben gondolkozást, a nemzethez tartozás tudatát talán nem kéme összekeverni a hungarizmussasl, nácizmussal és egyéb idiotizmussal !”
 • 28. Duracell-copy 2009. május 14. 21:20
  „Nem igazán értek itt egyes hozzászólókat. Akinek nem tetszik a Jobbik, ne szavazzon rá. Ilyen egyszerű. Aki szellemi szintjének az MSZP felel meg és teljesen elégedett azzal, amit itt az elmúlt 7 évben csináltak, az szavazzon rájuk ezután is. Akinek nem tetszett, az szavazzon másra, akár a Jobbikra, Azután a végén majd összeszámolják és meglátjuk mi lesz. Elvileg erről szól a demokrácia.”
 • 27. hehe08 2009. május 14. 20:57
  „én csak halkan meg szeretném kérdezni, hogy aki itt fúj a nemzeti érzelmekre az szerint ebben az országban teljesen rendben van minden??????
  esetleg nekik ez a normális????????

  én úgy hiszem, hogy inkább jobboldali érzelmű vagyok, de a jobbik nekem sem szimpatikus.....
  mert azzal, hogy krisztina kijut az ep-be még itthon ugyan olyan szarban leszünk.... sokadik senkiként semmibe nem lesz beleszólása.... itthon viszont elkélne egy eltökélt ember.....
  ezért a jobbikot hazugságnak vélem..... nagyon-nagyon sajnos!!!!

  jó lenne egy olyan szerveződés ami ténylegesen a magyar (értsd magyarországon élő emberek) érdekeket tartaná szem előtt és az egyenlőség elve legalább egy kicsit érvényesülne.......”
 • 26. taimagic 2009. május 14. 11:12
  „Na igen. Elegünk van! Ezt már mindenki érzi, s tudatosul az emberekben. Sajnos oda jutottunk, hogy erőszak nélkül nem lesz itt rend. Legalább is én így látom, mert tuti ha belelőnének egy-két nagykutyát a Dunába, más lenne a helyzet.
  Azonban gondolkodjunk egy kicsit. Mint minden dolognak, mi magunk magyarok vagyunk okozói. Sajnos egy olyan nép vagyunk, aki telhetetlen, felfelé nyaló lefelé taposó, összefogni nem tudó, a másik gyepje zöldebb stílusú, irigy....stb. Nézzük végig saját történelmünket. Soha semmilyen helyzetben nem fogtunk össze, nem küzdöttünk igazán egy népként. Inkább saját fajtánk vesztét kívánjuk, mint hogy együtt akármit is csináljunk.
  Pedig mennyi magyar találmány van? Mennyi Nobel-díj? Igen mi magyarok SZELLEMI NAGYHATALOM vagyunk, csak élni nem tudunk vele. Bürokráciai bonyodalmakkal "kergetjük" el a feltalálókat, találmányaikat külföldre. Annál észérebbek és önzőbbek vagyunk, mint hogy pénzt fektessünk egy 10-20-30 éves megtérülésű projektbe, fejlesztésbe. A MA a fontosabb és a zsebünk.
  Talán ezeken el kellene gondolkodni. Gratula a Jobbiknak a sikerekhez, de kíváncsi vagyok meddig tart ez a nemzeti érzés bennük, meddig kerüli majd el őket a korrupció és a tipikus magyar mentalitás, ha egyszer hatalomra kerülnek. Ott kell majd megmutatni kik is ők. Remélem alkalomadtán a sok-sok magyar feltalálóról és nemzetünk büszkeségeiről is megemlékeznek méltó módon. Egyébként én büszke magyar vagyok, s véletlenül se baloldali. A nemzeti ügy nem csak romabűnözésről és politikáról szól, ez annál összetettebb....”
 • 25. Kitartas 2009. május 14. 09:18
  „A magyar egy tul tolerans nemzet, eddig türt, de most mar elege lett abbol, hogy idiota vezetök miatt meg az unokai is hiteleket fizessenek. Van egy olyan erö, mely a nemzetközi tökevilag hatalmat le akarja törni Magyarorszagon, ez a Jobbik. A magyar gazdak, magyar kis- es közepvallalkozok, magyar fizetesböl elök erdekeit nezi, nem azt, hogy mit szol a Nyugat. Regen mindig Moszkvat figyeltek ugyanazok, akik ma az EU kegyeit lesik. Ra kellene jönni, hogy csak magunkra szamithatunk, masra nem. Eleg volt a korrupt politikusokbol, akik az EU-s penzeket lenyultak, eleg volt a magyar emberek megalazasabol, fel kellene vegre ebredni az orszagnak.”
 • 24. materialista 2009. május 14. 09:15
  „Egy bíztos Ha ennek a fasiszta lovastengerésznek emléktáblája lesz Sopronban naponta fogom leköpködni nyilvánosan akár televízió elött.
  Egy kétkulacsos antant-bérenc tengerészeket saját katonáit tízedelő hazaáruló gyilkos.”
 • 23. senechal 2009. május 14. 08:18
  „Abból nem jött jól ki az ország, amikor zöld- és barnainges söpredék rikácsolt hülyeségeket ilyon- olyan sávos , és ilyen-olyan keresztes karszalagokkal felcicomázva.
  Sajna frusztrált, alulképzett, a jövőtől rettegő kisembereket sötétlelkületű alakok képesek uszítani, hergelni, és eszközzé tenni.
  A magyar politikai elit felelőssége mérhetetle, amely hagyta, hogy a (neo)nácizmus kishazánkban ki merje nyitni a száját, s mi több magát a problémák megoldójává aposztrofálja.
  Hangosan kellett volna tiltakozni, amikor anno. OV.csendőrdíszlettel koszorúzott kis várusnkban !!
  Jelen lap sem hozta le a az e tárgyú olvasói leveleket !!”
 • 22. joco 2009. május 14. 06:59
  „érdekes és elgondolkoztattó
  "www.jobbik.hu/rovatok/partunkrol

  "Amint a gazdasági és a társadalmi feltételek, valamint a vélhetően megváltozó regionális és nemzetközi körülmények lehetővé teszik, népszavazással kívánjuk elérni az ország kilépését az Európai Unióból".
  és most ide akarnak "bejuttni"?
  Morvai Krisztike a nemzetközi szervezeti "életet" megszerette és oda vágyik vissza?
  Megj.
  - M.K.- ENSZ egyik szervezetében volt korábban "delagálva"majd, "kiszavazták" onnan-azota szélsőjobbos-
  - A pártképzödmény vezére -Vona- Korábban Orbánnal "ült" egy "polgárikörben- majd a komcsik/zsido(?) lepénzelték(fidesz megállapitás) és megalakitotta a jobbikos pártakármit

  Kiemelt megjegyzés:
  a fenti sorok egyike sem az un. baloldali mediabol származnak.Tehát ha gondott okoz a fenti sosok akkor szélsöjobbos eszméket "elfogadok"- értitek nem jobbos emberekhez szoltam itt, hanem a szélsőjobbosokhoz- tegyetek panaszt a fidesznél és saját vezéreteknél.”
 • 21. KáTi 2009. május 14. 06:51
  „NoBo! A bor és a történelmi párhuzamok témára visszatérve, érdemes egy kicsit fellapozni a száz évvel ezelőtti újságokat, például a SopronVáremegyét, vagy a Soproni Hírlapot a levéltárban. Félelmetesen hasonló a borgazdák, vállalkozók és kisemberek helyzete. Nekem volt szerencsém -persze nem ebben a témában- egy kicsit kutatgatni. A filoxéra-vész és a Pozsonyon átmenő vasúti fővonal gazdasági szívóhatása teljesen hazavágta a soproni és környéki gazdálkodókat. A tetejébe jött egy bankcsőd is, ahol rengeteg soproni vesztette el a vagyonát/vagyonkáját. Jöttek az összeesküvés-eléletek a sajtóban, hasonlóak, mint amilyen emaileket szoktam ma is kapni. Kik bűnösök? Természetesen a zsidók és a kommunisták. Ez a jelenség két nem új, 2 szóval leírható: emberi butaság.”
 • 20. joco 2009. május 14. 05:50
  „ezek vagytok? ilyen a jobbikos "hadsereg" a menetelgető"magyar" gárda?
  ""...a gyülekezők között a rendőrök ekkor egy személygépkocsit láttak meg, amelyben csuklyás emberek ültek, ezért ellenőrzés alá vonták őket. Az autót átvizsgálva bűncselekményre és szabálysértésre utaló eszközöket találtak, ezért három magyar és egy külföldi állampolgárt állítottak elő.

  - Az elszámoltatás során a kocsiból kábítószer fogyasztásával összefüggésbe hozható eszközök, és közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak, így elektromos sokkoló, vipera, baseballütő, boxer, gázspray, gázriasztó fegyver és gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver kerültek elő - tudatta Albert István.

  és az elözmények:
  -a gárda alvezérei közül többen voltak büntettve -visszaesöként- köztörvényes- föleg eröszakos jellegü büncselekményért. a csucs az a gárda alvezér aki az "összes" nemi jellegü büncselekményt elkövette .
  -a gárda különbözö honlapjain nyilas jelszavak és szolamok olvashatoak, az egyik jobbikos alfönök a nyiltan nyilas "kuucinfo" egyik föszerkesztöje
  -M. Krisztina a jobbik EVA Braunja. korábban az ENSZ egyik szervezetében dolgozva semmi "gondja"nem volt a szoci kormányokkal, majd onnan valo"kiszavazása" után lett hirtekllen bössz Szélsőjobbos". ja és a "régi rendszerben olyan gyors karriert futott be mely csak kellő"pártos" támogatás nélkül senkinek nem sikerülhetett volna. stb
  és egy kérdés a jobbikos reagáloktol most akkor melyik hir igaz:
  1? a szocik alapitották a jobbikot
  2. a szoc.kormány pénzeli öket
  3. vagy csak egyszerüen a "zsidok" képzödvénye az egész jobbikos marhaság- ezt is fideszes mondta”
 • 19. Nagy_Imre_Vancouver 2009. május 13. 22:55
  „Hello Turabakancs,

  Ahhoz Magyarorszagon elinduljon a gazdasag toke injekciora van szukseg. Itt nem a jelenlegi IMF, Vilagbank rablopolitikara gondolok hanem a kis es kozepvallalkozok beinditasahoz szukseges toke injekciora. Az IMF ebben ellenerdekelt abban is ellenerdekelt hogy verseny alakuljon ki a hitel piacon. Ha tobb valodi befekteto jonne az orszagba a vilag minden reszerol (elvegre a szabadversenyes kapitalizmusnak a toke szabad aramlasa lenyege) akkor a hitelt felvevok nyilvan jobb, realisabb feltelelekkel kapnanak kolcsont. Szoval fontos lenne hogy Magyarorszagnak jo sajtoja legyen a Vilagban erre kulonben minden normalis orszag torekszik.”
 • 18. Túrabakancs 2009. május 13. 22:11
  „Az ismerősi körömben olyan emberek is a Jobbikra fogják majd a voksukat adni, akikről ezt el sem tudtam volna képzelni! Tehát lesz
  itt meglepetés. :) Egyébként nem kell mindenfélét belemagyarázni az
  esetlegesen jól szereplő Jobbik külföldi reakcióiba, hiszen eddig is le
  voltunk sajnálva, úgy rángatták a gazdaságunkat össze vissza ahogy éppen érdekük kívánta! Eddig is rasszisták voltunk, ezután is azok le-
  szünk bármit is csinálunk, főleg ha az SZDSZ aktivizálja majd magát a
  médián keresztül. Meg kell tanulni a magyarnak, hogy csak magára
  számíthat, minden téren!”
 • 17. SAmu 2009. május 13. 22:03
  „KÁTInak! Egyetértünk, ezért is kritizáltam Csurkát, amit ír többek közt M. K.-ról....”
 • 16. JóSzínházat 2009. május 13. 21:56
  „14. Primax, kedves! Az 5 % pl. még mindig több, mint az eddigi "szélsőjobb" eredmény volt. Helyesen írod, hogy a lecsúszott , kiábrándult embereket (is) megszólítja a J. Szerinted hazánkban az ilyen emberek kevesen vannak, létszámuk csökkenő tendenciát mutat?”
 • 15. NoBo 2009. május 13. 20:53
  „KáTi!
  A Soproni Borvidék témáról igenis rendszeresen ír a helyi sajtó.
  Úgyhogy kár valótlanságot állítani...
  - egy előfizető, borszerető-

  U.i: mondjuk egy "Göbl féle, utat rendszeresen lezáró bandának" nem biztos,
  hogy örülök....”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Mindenkit egy kalap alá vettek˝

Sopron - Szerencsésnek tartja magát az a nyugdíjas, aki nem szereti a tejterméket. Erre ugyanis… Tovább olvasom