Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Jó vagy rossz?: Oszlopokon vinnék ki a kábeltévét

Nagy vitát váltott ki Harkán, hogy az egyik helybéli vállalkozó nem a föld alatt, hanem oszlopokra szerelt kábelen vinné ki a Gida pataki lakóparkba a kábeltelevíziót és az internetet.

Prájczer Péter harkai vállalkozó már tavaly szerette volna, ha a Gida pataki lakóparkba vezetéken viszi ki az internetet és a kábeltelevíziót. Akkor is, csakúgy mint most, oszlopokat állított volna. Az egy évvel ezelőtti terve meghiúsult. Így nem épült ki a közel másfél kilométer hosszú hálózat, s a lakópark lakóihoz továbbra is mikron jut el a jel. Egyes harkaiak szerint meglehetősen balesetveszélyes, ha a faluba vezető út mentén póznákat állítanak. Szerintük a tájképet is jelentősen rombolják a magas oszlopok.

Szabó Károly polgármester is ellenzi a fejlesztés ezen formáját.

- Tudomásunk szerint a vállalkozónak nincs engedélye a kivitelezésre, a munkák elvégzése után akarja beadni a kérelmet fennmaradási engedélyre, az illetékes hatósághoz – tette hozzá a polgármester. - Harka lakói közül nagyon sokan fordulnak hozzánk, hogy tegyünk az ügyben valamit, hiszen nem csak a tájképet rombolják jelentősen a magas oszlopok, hanem a rossz állapotú út mellett nagyon veszélyesek is. Mi nem a bővítés ellen vagyunk, de ha a vállalkozó földben vezeti el a szolgáltatáshoz szükséges kábelt, mint ahogy azt a többi szolgáltató is tette, mindenki számára megnyugvást jelentene.

Prájczer Péter másként látja a dolgokat.

- Az előírások szerint az ezer méter alatti fejlesztésnél csupán bejelentési kötelezettség van, a további szakaszra pedig fennmaradási engedélyt fogunk kérni – közölte a vállalkozó. – A szabályokat tehát betartjuk. Annak, hogy nem a föld alatt vezetjük el a kábelt gazdasági oka is van. A póznás megoldás mintegy hétszázezer forintba, míg az első változat több mint hárommillió forintba kerülne. S lássuk be, a mostani nehéz időszakban ennyi pénzünk nincs. Miközben a Gida patakiak várják már a fejlesztést: akár negyven televízió csatornát is foghatnak majd. Meglátásunk szerint az út menti oszlopok nem balesetveszélyesek, a KRESZ-t mindenkinek be kell tartania.

Az üggyel a tervek szerint a harkai képviselő-testület a hétfői ülésén is foglalkozik majd.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Annny 2011. október 13. 11:43
  „Akit nem ismerek nem kritizálom...ennyit az okosságról....”
 • 30. téboy83 2011. október 13. 00:29
  „:D nem a semmiről te okóságodról írtam mindenre van megoldás!volt is meg lesz is.”
 • 29. Annny 2011. október 12. 20:07
  „Most itt nem csak rólam van szó...de mondjuk az idős nénik és bácsik mit csináljanak szerinted?
  Azért mert mondjuk mi jó páran nem értünk ilyen dolgokhoz nem azon múlik ki mennyire művelt...beszélsz a semmiről...”
 • 28. téboy83 2011. október 12. 18:04
  „Annny: te nagyon okos lehetsz hogy fizetsz olyan szolgáltatásért amivel nem vagy megelégedve meg még jó páran...én soha nem fizetem internetre se kábeltévére se ingyen használom mindegyiket internetem korlátlan tv-el több mint 100adot fogok itt kezd. az okosság :Dere varrjál gombot fúl ingyen üzemeltetem”
 • 27. Annny 2011. október 11. 20:03
  „Kedves 26. hozzászóló...mivel itt Harkán mindössze 2 percnyire Soprontól vagy ez a megoldás van vagy pedig a parabola antennás upc ill. t-home.Sajnos egyik megoldás se tökéletes,mivel a Prájzer művekről no comment...a másik kettő se tökéletes főleg szeles esős időbe.Tenni meg nem nagyon van mit mert már az aláírás gyűjtéstől kezdve mindennel probálkozott a falu,de senki se reagált rá.Ugyhogy ez van,de azért meg már hagy ne kelljen hajolni Prájczer Péter elött...
  Te pedig amig nem tudsz semmiről ne okoskodj légyszi.”
 • 26. téboy83 2011. október 11. 17:52
  „ahoz képest hogy nem vagytok meg elégedve a szolgáltatással TÖBB MIN 10ÉVE ÉL BELŐLE akkor nem hinném hogy olyan pocsék vagy ha mégis akkor miért nem reklamáltok??”
 • 25. Annny 2011. október 11. 11:28
  „Engedély nélkül akkor se lehet ilyet csinálni...én az illetékes testület helyébe megint nem adnám ki az engedélyt.Egyszer eljátszotta,hogy élősszőr "megcsinálta" utána meg kért rá engedélyt...és megint ez megy most is.Ha én építeni akarok pl egy házat nem azután kérek építési engedélyt,hogy már felépítettem a házamat...nem?
  A másik...elég nagy a vadveszély a harkai úton,ha kifut elém egy őz és félrerántom a kormányt nem mindegy hogy csak belefutok az árokba vagy mondjuk belefutok egy oszlopba ami még rám is dől...hol látunk manapság közúton ilyen megoldást?Sehol...nevetséges.Az meg a másik hogy a Gida patakba lakók meg ezzel a "szolgáltatással" nem lennének kisegítve,jönne egy kis szél,hó,eső és sose lenne adás illetve internet.Mi már ismerjük a" Prájzer " műveket...”
 • 24. Nanu 2011. október 11. 10:38
  „ez a P nagy kóPé lehet :)”
 • 23. ÁrtatlanBárányka 2011. október 10. 21:17
  „120 lakás? Havi mondjuk 4000 Ft. Az 480.000/hó. Az oszlopos megoldás 700.000,-, míg az ásás 3.000.000,-.
  Akkor most arról van szó, hogy 100%-os igénybevétel esetén nem 2 hónap alatt, hanem fél év alatt térül meg a beruházás??????
  De ha a működési költségek, és nem teljes kihasználtság esete miatt, csak havi 240.000-rel számolok, akkor is egy év a megtérülés.
  Mit akar a P.? Nincs 3 millája befektetni? csak 7 kilója? Szívesen melléteszek a 700ezrének 2,3 milliót, ha a havi bevételből is 1/4 - 3/4 arányban részesülhetek!!!!”
 • 22. laccka 2011. október 10. 20:23
  „Sziasztok!

  Én mint Gidapataki lakó. Marhára nincs szükségem a P. féle szolgáltatásra mert a jelenlegi is minőségen aluni és inkorrekt a hozzáállása.
  Ezzel nem vagyok egyedül. Ez az ember már inkább nyüg mint megoldás.
  Az tény, hogy egyéb szolgáltatók 120 lakásra és 120 vételji helyre azt mondják, hogy üzletileg nem érdekük.
  De akkor is van alternatíva ami még mindig jobb mint P. "szolgáltatása".
  És hobbija P.-nek, hogy feljelent meg rongál minden alap nélkül.
  Ronda, veszélyes és fölösleges ez a beruházás!
  Kedves P.: Ezt is számla nélkül szeretné megoldani??? :)”
 • 21. Nanu 2011. október 10. 09:49
  „Ha a fejlesztés a cél akkor a föld alatt vezetné el, nem a primitív oszlopos módszer!! Kívánom csavarodjon fel kocsijával az az oszlopra aki ezt kitalálta és nem tartja veszélyesnek!!”
 • 20. téboy83 2011. október 09. 01:05
  „a legnagyobb probléma hogy rengetegen irigylik a vállalkozót mert hogy van pénze fejlesztésre!!! a falu meg szégyeni ti magát ilyen cikkel meg a polgármester szintén.Akkor az összes út melletti fát ki lehetne vágni mert hogy az út előbb ott volt! és az árkokat betemetni nehogy az autós bele hajtson nem de!!!”
 • 19. bali00004 2011. október 08. 23:51
  „9. Lincsi
  Mint 50éve:( Vissza a jövőbe2.
  az udvaron a ruhát hova teríted ki, hogy meg száradjon? a falukban a mai napig szerinted hol megy a villany? igen, póznán, és a levegőben. plusz a net is meg kb-tv is. hihetetlen, de működik! igy 50 év után is.:-)”
 • 18. bali00004 2011. október 08. 23:02
  „nem tudom hogy ott a "gidában" hányan laknak. őket meg kérdezték? ha igen. mit válaszoltak. kicsit inkorrekt a cikk. egyenlőre annyit tudunk , hogy a vállalkozó ne csinálja meg. a többség szerint. van ki nem tud ezek után vezetni, van ki irigy, van ki "miért ő", van ki ott a TV torony.:-) egy "gidás" hozzá szólást várjunk meg. vagy ha volt is, jelezze már:-)) gida jellige. mi itt istent játszunk:-) megváltjuk a sorsukat, sőt a világot is, ha kell! :-) véleménye mindenkinek van.”
 • 17. IkvaHírLACEE 2011. október 08. 21:58
  „#16 plusz még ugyebár jónéhány osztrák csatorna is fogható”
 • 16. brie 2011. október 08. 20:00
  „Mindigtv-vel akár 30 adót is lehet fogni. A torony meg tényleg ott van...”
 • 15. BsBe 2011. október 08. 19:55
  „12. bali00004 igazad van. Arra hivatkozni, hogy azért ne legyenek oszlopok mert balesetveszélyes azokra, akik csak tanulnak vezetni, és nem tudják a gépkocsit az úton tartani - vicc.
  Mert valóban az árok és az összes út menti fa is balesetveszélyes. Talán a vezetési technikával, morállal van baj egyes harkai polgárok esetében. Ilyen alapon minden út melletti fát, árkot, hirdető táblát el kellene tüntetni,
  Az oszlopok ellen az érv, hogy az azon elhelyezett vezetékek meghibásodása (a mostanában oly sokszor jelentkező szélsőséges időjárás miatt) gyakoribb, mint a földben vezetett kábel esetében.

  A UPC-nek valóban nem éri meg fejleszteni, nincs szüksége új előfizetőkre. Nem csak Harkán, Sopronban sem. Nálunk 15 éve 8 (mikor felvásárolták - elég tisztességtelen módon a kábel tv-ket, azonnal húzták kiépítették a kábelcsatornát, mondván az új törvény miatt kötelesek, aztán rájöttek, hogy a törvény (jó magyar szokás szerint félbehagyott) nem határoz meg időt, így a kábelcsatornák üresek, kábel nem került bele. A kérdésre mikor "hm ki tudja, nem mostanában"
  Még jó, hogy ma már több szolgáltató között is lehet válogatni, és a még nagyobb szerencse, hogy nem kell a UPC-t választani.”
 • 14. HUN1 2011. október 08. 18:58
  „moderálva offtopic”
 • 13. rozmaring 2011. október 08. 17:47
  „Látom nagyon okos emberek vannak!!Vagy inkább irigyek?Harkával az a baj,hogy ha valaki nem úgy táncol ahogy a kedves Faluvezetés fütyül,az már nem tetszik.Mintha ők nem csináltak volna már elég sok ostoba dolgot!Ha valami engem zavar,az inkább az utak minősége,nem pedig az,hogy oszlopok állnak-e az út mellett!!!!Persze ha valaki neki akar menni,ám tegye.Oszlopok nélkül is elég ostobán tudnak vezetni bozonyos emberek.Már megint csak a szőrszálhasogatás zajlik,semmi más!!!!!Nekem tök mindegy,hogy ki mit csinál,én nem vagyok irigy!!!Különben meg a Gidapatak lakóparkban élők miért ne kaphatnának kábeltévét és internetet?Ők nem emberek,vagy mivan?Szörnyű,hogy ennyire önzőek és irigyek lettek az emberek!!!!Mindenki vállalkozzon ahogy tud,engem nem zavar!!!!!!”
 • 12. bali00004 2011. október 08. 16:15
  „8. egon1
  akkor vágják az összes út menti fát is, az árkokat temessék be. hisz az árok dobja meg a járművet, és a fának csapódik! nem igaz? vezess ahogy az útviszonyok, és a forgalom meg engedi! ennyi. ha kacsa nem tud úszni, nem a víz a hibás! ugye érted?”
31 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótkocsival ütköztek Pinnyénél - irányíthatatlanná vált Opel

Baleset történt Pinnye térségében pénteken, egy traktor pótkocsijának csapódott egy autó. Tovább olvasom