Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Jó úton a soproni torna

Pánczél Miklóst nem kell bemutatni a tornasport ismerőinek, hiszen hosszú időn keresztül a sportág élvonalába tartozott. Több mint egy esztendeje Sopronba tette át működési helyszínét és a soproni tornaklub ifjú sportolóit készíti fel.
Mennyire ismerte meg Sopront az elmúlt bő egy esztendő során, hogyan érzi magát a határ menti városban ? – kérdeztük, amikor egy kis számvetésre kértük az edzőt.
– Az elmúlt egy év szorgalmas munkával telt el, jó közegbe kerültem, jól érzem magamat Sopronban, s remélem, még hosszú ideig itt tevékenykedhetek. Azt még túlzás lenne állítani, hogy teljesen megismertük a várost, de már eligazodunk új lakóhelyünkön.
– Az elmúlt időszakban mintha nagyobb csend vette volna körül a szakosztályt a megszokottnál...
– Ez olyan szempontból igaz, hogy nem voltak olyan kimagasló eredmények mostanában, mint azt megelőzően. Igazából még ebben az évben sem várható, de azt követően több fiatal sportolónk felhívhatja magára majd a figyelmet. Legalábbis ezt remélem most. Mintegy 30 – 35 gyerekkel dolgozunk szorgalmasan, s mindegyik korosztályban van négy-öt gyerek, akikben látok fantáziát a tornasportot illetően.
– A serdülők és ifjúságiak országos bajnokságán már azért eredmény is jött az idén.
– A szerbajnokságon az ifjúsági bajnokságon Vörös Dóra indult először az ifik között. Az elvárásunk az volt vele szemben, hogy tisztességgel megcsinálja gyakorlatait. Ezzel szemben kellemes meglepetés volt számunkra, hogy ugrásban és talajon hatodik, a gerendán pedig az előkelő második helyezést érte el.
– Talán folytatódik a soproni hagyomány a gerendán ? A serdülő kategóriában hogyan állnak ?
– Remélem, így lesz és a többi szer is csatlakozik majd hozzá. A serdülők között jobbára a csapatbajnokságokon állunk majd a szerek mellé. Áprilisban a szuperbajnokságon, míg a hagyományos csapatversenyen is ott leszünk, ami négy fordulóból áll majd.
Természetesen a soproni tornászok elindultak és elindulnak a magyar és a környező országok egyéni viadalain is. Többek között Ausztriában is, ahol megnyertek egy csapatviadalt, s az egyéni versenyben Vörös Dóra végzett az élen Mattersburgban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stop a fejlesztési tervekre ?

Sopronban nagy valószínűséggel idén sem kezdődnek el – vagy ha igen, akkor csak késéssel… Tovább olvasom