Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Jó ütemben halad a próbafúrás

Nagycenk–Sopron - Jó ütemben halad Nagycenk térségében a feltételezett termálvizet kutató fúrás. A szakemberek várhatóan egy hónap múlva érik el a 2000 méteres mélységet.
Naponta akár ötven métert is halad lefelé a Nagycenk határában felállított fúrótorony. A legfrissebb adatok szerint a fúrás mélysége már meghaladja a 350 métert. A kiszoruló iszapot engedélyezett lerakón helyezik el.

Az előzetes adatok szerint továbbra is hetvenszázalékos valószínűséggel találhatunk ebben a térségben termálvizet – mondta el megkeresésünkre Havas András, a soproni önkormányzat fejlesztési ügyekért felelős alpolgármestere.

Naponta akár ötven métert is halad: Javában tart a próbafúrás Nagycenk határában. A pajzs 350 méteres mélységben jár. Fotó: Magasi Dávid

– Egyelőre mi is várunk. Igazán érdekes és izgalmas akkor lesz a helyzet, amikor a szakemberek meghaladják az ezerötszáz méteres mélységet. Az ekkor kapott adatok ismeretében már pontosabb képet alkothatunk. A kút végleges kialakítását is csak akkor készíttetjük el, ha lesz termálvíz. A fúrás költségeiből százmillió forintot a város, húszmilliót pedig a vízmű biztosít.

Az önkormányzat siker esetén három projekt közül választhat. A kitermelt vizet elhozhatják Sopronba, a Csik Ferenc Uszoda és Lövér Fürdő együttesbe, vagy Balfon a szanatórium térségében hasznosítják. A harmadik változat szerint zöldmezős beruházásként egy teljesen új termálfürdőt építenek.

Olvasóink írták

  • 1. Dresi 2008. március 19. 19:42
    „Miért nem kérdezzük meg Uri Gellert??? :))Ugy is itt tartozkodik Magyarban.Ha van ott valami azt ő ugy is megmondja.Különben meg nagyon szoritok ,hogy legyen ott valami és egy zöld mezös beruházás formájában felépülhet egy Kehidakustányihoz hasonlo élményfürdö!!!(remélhetöleg)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező feladatok mellett kisebb fejlesztések

Kistérség - Szinte minden településen költenek idén az út- és járdafelújításra. A költségvetés… Tovább olvasom