Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Jó szezont várnak a szállodák

Sopron - Egy jó tél után bizakodók a soproni hotelek igazgatói. Mindannyian növekvő foglalásokról számoltak be, a legnagyobb vonzerőnek a városon kívül a szolgáltatások minőségét és szállodájuk légkörét emelték ki.
A turizmus területéről származó hírek szerint az elmúlt években erősödött a belföldi vendégforgalom, s ez tükröződik a soproni szállodákban is.
– Két évre visszamenően mondhatom, vendégeink nyolcvan százaléka az ország különböző településeiről érkezik hozzánk – mondta Sándorfi Róbert, a Lövér Szálló igazgatója.

Tapasztalataink szerint átrendeződött a vendégek szokásrendszere, mert októbertől márciusig a korábbi évekhez képest több vendégünk van, ugyanakkor a nyári hónapokban inkább a külföldiek jönnek többen.

Ennek sok oka lehet, például a Balaton növekvő vonzereje, vagy a külföldi nyaralások, ugyanakkor a szomszédos ausztriai nagyrendezvények elsősorban a külföldieket vonzzák hozzánk. Vendégeink általában Sopronért jönnek a városba, ezen belül pedig azért választanak minket, mert gyönyörű a környezetünk, gazdag és bőséges az étel- és italkínálatunk, nem utolsósorban pedig meghatározó szállodánk légköre, hangulata. Az elmúlt évben húsz százalékkal értékesítettünk több szobát, mint 2006-ban, így kihasználtságunk hatvan százalék fölé emelkedett.

A legfiatalabb szálloda a városban a Hotel Fagus. Róna Andrea igazgató a számok alapján úgy látja, a nyári hónapokban sem lesznek értékesítési gondjaik.

– Vendégkörünk nyolcvan százaléka a hazai turizmusból kerül ki, de az utóbbi időben feltűnően sok a szlovák vendégünk, ezért a jövőben tudatosan törekszünk a szlovák piac meghódítására. A nyári hónapokban nagyon sok és érdekes programunk lesz, amelyek már tavasszal elkezdődnek. Számos – külföldi szervezésű – konferenciát is rendezünk. Az idén lesz a hároméves születésnapunk, ezért vendégeinknek speciális ajándékokkal, kedvezményekkel kedveskedünk. Hogy mivel, az még titok. A Fagus kihasználtsága ötvennyolc százalékos, és ezt stabilan tartjuk, annak ellenére, hogy 2006-hoz viszonyítva 171 százalékkal emelkedtek szobaáraink. Ez azt bizonyítja számunkra, hogy sikerült egy új vendégkört vonzani Sopronba, amely magasabb, de még elfogadható áron veszi igénybe a luxusszolgáltatásokat.

A BW Pannonia Med Hotel nem csupán a hazai és külföldi turistákra épít, hanem a soproniakra is. A szálloda a város egyik kulturális centruma.
– Nálunk a szállóvendégek többsége külföldi, hiszen egy nagy nemzetközi lánc tagjai vagyunk – mondta Rombai Katalin értékesítési vezető. – Ettől függetlenül természetesen nagyon fontosak a magyar vendégek is, számukra külön programajánlatokat készítünk. Az idei nyár újdonsága lesz, hogy júniusban a tetőteraszon nosztalgiamozit rendezünk be, ahol grill- és koktélbár segíti majd a jó hangulatot. Az idén is bekapcsolódunk a Kékfrankos Nyár rendezvénysorozatba, borkóstolóval egybekötött kamarakoncertet rendezünk az elmúlt évhez hasonlóan. 2007-ben tovább nőtt kihasználtságunk – amely ötven százalék feletti –, igaz, nem látványosan, de évről évre biztosan. Vendégeink kedvelik, hogy a belvárosban lakhatnak, hiszen minden könnyen elérhető és a szálloda hangulata is nagy hatással van rájuk.

A szállodák egyre szélesebb körű wellness-szolgáltatásokkal csalogatják a vendégeket. Fotó: M. D.
A szállodák egyre szélesebb körű wellness-szolgáltatásokkal csalogatják a vendégeket. Fotó: M. D.

A Hotel Sopronban is jó szezont vár Garai Ildikó igazgató.
– A teljesítések alapján sok vendéget – elsősorban csoportokat – várunk a nyári hónapokban. Szállodánk erőssége a gazdag programkínálat, középpontban a családokkal. A gyermekek részére például Mesevár címmel szervezünk külön foglalkozásokat, kirándulásokat, de a felnőttekről sem feledkezünk el, számos alkalommal lesz szabadtéri sütés-főzés, borkóstolás. A rendezvények sorát szeptember 27-én a Pannománia című eseményünk zárja, amely gyakorlatilag második Kékfrankos Szakácskirály-választást és utcabált jelent.
Az igazgató szerint vendégeik programjaikért, a hotel fekvéséért – a szobák ablaka előtt terül el a város – és megújult arculatukért választják a Hotel Sopront, amelynek vendégforgalma huszonhat százalékkal nőtt az elmúlt évben, kihasználtsága pedig ötvenkét százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefirkált ülések a vonatokon

Sopron - Az utóbbi hónapokban újabb merényletet követtek el a falfirkálók: nemcsak a vasúti kocsik… Tovább olvasom