Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Jelzésünk után biztonságosabb lett egy játszótér Sopronban - fotók

A Sopron Holding - megkeresésünk után - kijavította az egyik soproni játszóteret. A problémára olvasónk hívta fel a figyelmet.


A játszótér ügyében megérkezett a Sopron Holding válasza.

A Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziója – mint a Sopron közterületein található játszóterek üzemeltetője – már évek óta foglalkozik a játszóterek felújításával, mely során az idejétmúlt, régi típusú és biztonságilag kifogásolható játszótereket elbontjuk – kezdte  Nagy Zsolt  Zöldterület-gazdálkodási divízióvezető, városi főkertész.

Az elöregedett játszóterek felszámolását követően – amennyire a város költségvetése engedi –, helyükre újakat építenek. Ez történt például a tavaly során az Arany János utcában és a balfi orvosi rendelőnél.

A már meglévő játszóterek korszerűsítésekor előfordul olyan eset is, amikor a játékeszközök egy része – a Fogyasztóvédelmi Hatóság kötelező felülvizsgálata után – megmarad, de egy két eszközt lecserélnek.  Ilyen volt 2013-ban például a Gesztenyés körúton, a Juharfa utcában és a Thököly téren.

Újonnan épült játszóterek közül a legjelentősebb a Fűzfa sori és a Kőhidai játszótér építése volt, amelyek szintén tavaly kerültek átadásra.
A felújítások természetesen idén is folytatódnak, mindamellett, hogy több új játszótér kivitelezése is várható. Elbontották a Szárcsa utcait és a Makó utcait, melyek helyére a város tervei szerint várhatóan szintén uniós játszóterek épülnek.

Mindezen fejlesztésekből kifolyólag a városban megtalálható, jelenleg összesen 32 játszótér közül mára már 27 megfelel az unió előírásainak. A Gyóni Géza utcai játszótéren található eszközök szintén megfelelnek ezen szabványoknak – a kettes hinta kivételével, melynek cseréje várhatóan egy-két hónapon belül megvalósul.

A pillanatnyilag nem kevesebb, mint 220 darab játékeszköz rendszeres heti ellenőrzése, karbantartása és javítása nem kis feladat a Sopron Holding Zrt. illetékes divíziója számára.

Éppen ezért a játszóterekre kihelyezett információs táblákon található telefonszámon a lakosságnak is lehetősége van bejelentéseket tenni az esetleges hibákkal, hiányokkal illetve vandalizmus okozta károkkal kapcsolatban.

Segítő észrevételeiket ezúton is szeretnénk megköszönni és bízunk abban, hogy a város – mint tulajdonos – és a Sopron Holding Zrt. – mint üzemeltető – fejlesztési törekvései a játszani kívánó gyermekek önfeledt szórakozását és szüleik megelégedését szolgálják – zárul a közlemény.


Korábban írtuk:

A soproni Gyóni Géza utca-Király Jenő utca közti játszótérre sokan járnak. Van olyan délután mikor 30-40 gyermek is játszik együtt. Az itteni óvoda, bölcsőde, és iskola tanulóit is ide hozzák ki játszani - írta olvasónk a szerkesztőségünknek küldött levelében.

Így is tudunk játszani itt, de szerintem fontos lenne, hogy egy ilyen sok gyermek által használt teret szebbé, jobbá, biztonságosabbá tegyék az illetékesek.

Felújítás előtt, és után egy játszótér Sopronban. Fotó: tudósítóNéhány hónappal ezelőtt feltöltötték egy részét homokkal, de az sem volt sok, a másik helyen pedig ahol már akkor is hiányos volt, nem szórtak. A hintalóról már egy éve hiányzik az ülőkelap, vagyis kiállnak a csavarok, a hinták már két éve hiányzik egy-két léc az ülő és támla részéről.

Kiállnak a csavarok itt is. Elől pedig nincs kiesésgátló, kisgyermekeknek.
A dohányozni tilos, és kutyák nem jöhetnek be tábla a játszótér közepén áll, ahol nem is látják, és nem is foglalkoznak vele az emberek. A fiatalok közül is járna ide rágyújtani, és a kutyakakit sem egyszer találtunk a fűben.

A kukákat ritkán ürítik, mert mindig tele van, és persze mellészórva. Persze tudom ez nem csak az ő hibájuk, hanem aki eldobja a szemetet - zárult olvasónk levele.

Az ügyben még az elmúlt héten kerestük kerestük meg a Sopron Holding Zrt-t. Válasz még nem érkezett, azonban olvasónktól ismét levelet kaptunk. Mint írta, az elmúlt napokban történt változás a játszótéren.

Az eszközöket kijavították, lefestették. Azt reméli, ezzel itt nem áll meg a fejlesztés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autó ütközött a 84-esen, Kópházán

A kedd kora délutáni balesetnek szerencsére nincs sérültje. Tovább olvasom