Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Jegyzőváltás, de mikor?

Még nem lehet pontosan tudni, mikor, de biztosra vehető, hogy hamarosan jegyzőváltás lesz Sopronban.
A városházán – és maga az érintett is – cáfolják, hogy erre a lépésre azért kerül sor, mert megbomlott az összhang a városvezetés és dr. Galambos György között.

Sopronban már tényként kezelik, hogy hamarosan új ember költözik a jegyzői irodába. A hivatalos verzió szerint a jegyző nyugdíjba vonul, utódjáról azonban nincs döntés.

– Dr. Galambos György jegyző novemberben betölti a 60. életévet, s jelezte, hogy jövőre szeretne öregségi előnyugdíjba menni – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Mohai Gábor, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. – Szó sincs tehát arról, hogy a városvezetés és közte bármilyen együttműködési probléma merült volna fel. Az viszont tény, hogy jövőre országgyűlési és helyhatósági választások lesznek és nem lenne szerencsés, ha esetleg ezekben a hónapokban lenne a csere.

A választások idején nem lenne szerencsés a csere, hiszen a jegyzőnek mindkét választáskor fontos szerepe lesz. Ezért a városvezetés megfontolja, hogy előbbre hozza az új jegyző kiválasztását.
Mohai Gábor nem bocsátkozott találgatásokba a lehetséges új jegyző személyét illetően, s nem kommentálta értesülésünket, miszerint a jegyzői székbe jó eséllyel pályázhat a jogi végzettséggel rendelkező dr. Dobos József, a műszaki iroda jelenlegi vezetője.

Dr. Galambos György érdeklődésünkre elmondta, valóban foglalkozik a nyugdíj kérdésével, de egyelőre még csak „kósza gondolat", s nem tény visszavonulása.
– Egy informális beszélgetésen jeleztem, hogy gondolkodom az öregségi nyugdíjon – jelentette ki a jegyző. – Nincs szó azonban semmiféle konfliktusról, legalábbis én nem tudok róla, csak szeretném megragadni az előnyugdíj lehetőségét. A végleges döntést azonban még nem hoztam meg.
Szerettük volna dr. Dobos József véleményét is kikérni az ügyről, azonban két napon át elérhetetlen volt szerkesztőségünk számára...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évig feküdt holtan a lakásában

Sopronban a József Attila-lakótelep egyik lakótelepi lakásban már fél éve meghalt az az 58 éves férfi, akiről hosszú ideje mindenki azt hitte, elutazott. Úgy tudjuk, a férfi januárban kereste fel a közös képviselőt, hogy májusig előre kifizesse több havi költségeit. Azt mondta, elutazik, ami valószínű volt, hiszen orvosi vizsgálatra több alkalommal is befeküdt egy-két hétre gyógyintézetekbe. Tovább olvasom