Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Javítják a soproni felvonót, jöhetnek a síelők

Tavaly a téli sportok szerelmesei igencsak zokon vették, hogy nem működött a soproni Dalos-hegyi sípálya felvonója. Ebben az évben a szakemberek kijavítják a vandálok okozta károkat, s várják az érdeklődőket.

Biztatóan köszöntött be az idei tél, legalábbis azok számára, akik mindennél jobban kedvelik a havas-jeges sportokat. A hóviszonyok máris jól alakulnak a Dalos-hegyi sípályán, s úgy tűnik, utánpótlás is érkezik.

Tavaly olvasóink szomorúan jelezték, hogy nem működik a felvonó, így kicsit fárasztó a séta a siklás után vissza, a négyszáz méteres pálya elejére. Az elmúlt évben a pályát üzemeltető Tanulmányi Erdőgazdaságnak nem volt pénze a vandálok okozta hibák kijavítására, a gépészeti berendezés, a fordulók acélszerkezete, az elektromos érzékelők felújítása több millió forintba került volna.

A felvonó elektronikai berendezéseit helyreállítják. A Taeg szerint néhány napon belül indulhat a felvonó, amelyet térítés nélkül lehet igénybe venni. Fotó: Magasi
A felvonó elektronikai berendezéseit helyreállítják. A Taeg szerint néhány napon belül indulhat a felvonó, amelyet térítés nélkül lehet igénybe venni. Fotó: Magasi

– Ebben az esztendőben viszont várjuk a síelőket – fogalmazott Vörös Attila, a Taeg erdőgazdálkodási igazgatója. – Jelenleg is zajlanak a rekonstrukciós munkálatok, érvényesek az engedélyeink, így napokon belül elindítjuk a felvonót. Idén is díjmentesen használhatja mindenki a pályát, reméljük, érkezik még bőven hó s a téli sportok kedvelői hódolhatnak a szenvedélyüknek – tette hozzá.

Az évtizedek óta üzemelő lankás pályán korábban országos versenyeket is rendeztek. A létesítményt öt esztendeje ötmillió forintból felújították, s a jövőbeni tervek szerint talán kiszolgálóhelyiségek is épülhetnek mellé.

A szánkózóknak és a sífutóknak is érdemes felkeresni a környéket, ők is találnak a hobbijuk űzéséhez megfelelő terepet a soproni erdőben.

Olvasóink írták

 • 6. IkvaHírLACEE 2010. december 06. 10:41
  „Tegnap már ment”
 • 5. ikvaparti 2010. december 05. 21:30
  „Már nagyon várjuk!!! Javaslatom lenne: nyugodtan lehetne kérni néhány száz ft-os díjat. ez senkit nem riasztana vissza, az üzemeltetés 1 része pedig megtérülne!”
 • 4. c77 2010. december 03. 18:01
  „Gratula.”
 • 3. Filtec 2010. december 03. 14:45
  „Re: #2
  Így van. Szomorú dolog.
  Színes fémgyűjtők - színesfém gyűjtők.”
 • 2. öröksoproni 2010. december 03. 14:26
  „Elképesztő, hogy nálunk mindent képesek az emberek tönkretenni, szétlopni! Örülhetnénk, hogy van sípályánk, akkora, amekkora, de tökéletes a gyerekeknek, a kezdőknek. Annak pedig külön örülök, hogy van pénz a rendbetételére.”
 • 1. SzImike 2010. december 03. 08:37
  „Én mozgássérült állapotom miatt nem tudok síelni, de örülök neki, hogy működő képes lesz és bízom benne, hogy sokan nem külföldre fognak menni, hanem a Dalos-hegyre. Amennyiben ez helyi vállalkozásoknak is bevételi forrást fog nyújtani, még inkább örülök neki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen emlékeznek a háborús áldozatokra

A történelmi-irodalmi nemzeti emlékhelyen pénteken tiszteletadást rendeznek a Sopron vidéki háborús áldozatok emléke előtt. Tovább olvasom