Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Játszótérért gyűjtenek az ágfalviak

Ágfalva-Budapest - A hétszáz lakosú Ágfalva tavaly 120 kilogramm ételízesítő vonalkódját gyűjtötte össze egy nyereményjátékon, hogy európai szabványnak megfelelő játszóteret nyerjen. A játék idén folytatódik.

Bár a tavalyi akción Ágfalva nem nyert, kedvüket mindez nem szegte. Ma is a kezdeti lelkesedéssel gyűjtik az ételízesítős tasakokat és vágják le a vonalkódokat. Az egyik magyarországi ételízesítőket gyártó cég akciója eredetileg úgy szólt, hogy sorsolással hét település kaphat az uniós előírásoknak megfelelő játszóteret. Arra azonban senki nem számított, hogy egy hétszáz lakosú település, Ágfalva 120 kilogramm termék vonalkódját küldi be. (A negyven kilogramm már szép eredménynek számított tavaly). Így idén az ágfalvi összefogásnak köszönhetően a felhívást módosították, a nyolcadik nyertes település az lesz, ahonnan lélekszámarányosan a legtöbb vonalkód érkezik be.

Idén már hatvan kilogramm ételízesítő vonalkódja gyűlt össze Rozmánné Rudolf Zsuzsanna szervezésben. Fotó: Magasi


– A településünkön sajnos nincs játszótér, ezért örültem a felhívásnak – mesélte Rozmánné Rudolf Zsuzsanna, aki helyben szervezi a gyűjtést. – Talán a játéknak köszönhetően sikerül végre egy közösségi teret kialakítanunk. Az egész település összefogott, vannak külön gyűjtőhelyek. Akadt olyan helybéli is, aki csak azért vásárolt ételízesítőt, mert így szeretne hozzájárulni a település sikeréhez.

Elek Orsolya, az akciót éltre keltő Delikát8 termékmenedzsere a Kisalföldnek elmondta, látva az ágfalviak összefogását, a település külön jutalomként egy óvodai játékkonyhát kapott.

– Azért választottuk az akció nyereményeként a játszóteret, mert úgy véljük, ezeken a helyeken alakulhat ki, formálódhat a legjobban a helyi közösség – tette hozzá Elek Orsolya. – Nem utolsósorban termékeinket szeretnénk összekapcsolni egy pozitív példával. Úgy érezzük, ez sikerült is, hiszen a játékban részt vevő települések mindenütt megmozdultak.

A játék augusztus 15-ig tart

A programban bármely település részt vehet, a vonalkódokat augusztus 15-ig lehet beküldeni. Az első sorsolást azonban már márciusban megtartják. További részletek a www.delikat.hu honlapon olvashatók, ahol az is megjelenik, hogy az adott település mennyi vonalkódot gyűjtött össze.

Olvasóink írták

  • 1. hóhér 2008. január 16. 15:04
    „érdekes.... Nem tudom mióta lehet 700 lakosú Ágfalva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabálysértési vagy büntetőeljárás indul?

Sopron - Még nem dőlt el, hogy szabálysértési vagy büntetőeljárás keretében foglalkozik a rendőrség… Tovább olvasom