Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Játszótér épül Bánfalván: nem mindenki örül

Játszóteret épít az önkormányzat az Ady Endre úton, de a környék lakói közül nem mindenki örül a beruházásnak. Véleményük szerint ott van szükség játékokra, ahol sok gyerek él, ez pedig a szomszédos Ágfalvi úti lakópark. Ott azonban nincs a városnak szabad területe.

Bánfalván, az Ady Endre út 120. és 122. közötti önkormányzati területet eddig lakók bérelték. A város felmondta a bérleti szerződést, több koros fát kivágtak, terveik szerint a területen utat, a Rák-patak Bánfalvi úti oldalán pedig játszóteret alakítanának ki.

A környék lakói – ismerve a körülményeket és a területet – ellenzik az építkezést, javasolják, hogy inkább a közeli Ágfalvi úti lakóparkban épüljön játszótér.

Azért épül a Rák-patak közelében az új játszótér, mert az önkormányzatnak itt van erre alkalmas területe. Fotó: Magasi
Azért épül a Rák-patak közelében az új játszótér, mert az önkormányzatnak itt van erre alkalmas területe. Fotó: Magasi


Hogy ezt nyomatékosítsák, 285 aláírást gyűjtöttek össze – tartalmazza az a levél, amit Bánfalváról küldtek az érintettek. Úgy vélik, a Rák-patak a rendezés ellenére évente legalább egyszer kilép a medréből, ezért nemcsak az ott létesítendő műtárgyak, hanem közvetlenül a gyerekek is egy veszélyes és egészségügyi szempontból is aggályos környezetbe kerülnek.

Az aláírásukkal a játszótér ellen tiltakozóknak mindezek mellett az is fáj, hogy őket senki sem kérdezte meg a tervezett beruházásról...
Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke készségesen hallgatta meg kérdéseinket, amikor a lakók panaszát tolmácsoltuk. Elmagyarázta azt is, hogy a játékteret biztonságosan, a pataktól távol és kerítéssel elválasztva tervezik kialakítani.

Ami meglepte a képviselőt, az az aláírásgyűjtés, erről ugyanis nem volt tudomása, sőt mi több, a városházán érdeklődve nem is jutott az ívek nyomára.

– A városrésznek szüksége van a játszótérre. Mi is szívesen építenénk a sűrűbben lakott és sok kisgyermekes családnak otthont adó lakóparkba, de az önkormányzatnak ott nincs saját területe. Ha valaki esetleg felajánl egy telket vagy tud szabad területről, szóljon. Addig azonban csak ott tudunk építkezni, ahol erre alkalmas önkormányzati területünk van – mondta el Mágel Ágost.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Zsuzsa Aase-díjat kapott

A Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat ítéltek oda Horváth Zsuzsa Jászai Mari-díjas színművésznek,… Tovább olvasom