Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Játékos nyelvtanítás babakortól

Egy-másfél éves kortól kínál nyelvi képzéseket a kópházi központtal működő VONAL kreatív oktatás. Foglalkozásaikon életszerű helyzeteket teremtve, szórakoztatóan segítik a választott idegen nyelv elsajátítását.

Egyedi képzési módszerek jelennek meg a VONAL kreatív oktatás stúdióiban. A kópházi „nyelviskola" alapjaiban változtatja meg a nyelvoktatásról kialakult elképzeléseket. – Általános volt az a vélemény, hogy hároméves kor alatt nem érdemes „képezni" a gyerekeket, ezt azonban megcáfolják a tapasztalatok – mondta el a Kisalföldnek Tihanyi Lilla iskolavezető.

– Ha kétnyelvű családdal találkozunk, tapasztalhatjuk, hogy a gyermek gond nélkül beszéli mindkét szülő nyelvét. A mi módszerünk is az anyanyelv elsajátításán alapszik. Foglalkozásainkon vidám, színes tevékenységeken keresztül folyik az oktatás, amelynek hatékonyságát tananyagcsomagok is segítik.

Tihanyi Lilla hozzátette, a mai gyerekekkel szemben sokkal nagyobbak a követelmények, és többet kell elsajátítaniuk, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt. Ma már elengedhetetlen az idegen nyelvek ismerete. – Nemcsak a nyelvoktatás, hanem a magyar nyelvű képességébresztés is nagy hangsúlyt kap nálunk. A foglalkozásokon értelmi és mozgásfejlesztést kínálunk már hat hónapos kortól, amelyből nem hiányozhat a zenei nevelés sem. Már ebben a korban hangsúlyt kell fektetni a részképességek és a ritmusérzék fejlesztésre, így kiküszöbölhetőek a napjainkban oly gyakran emlegetett tanulási zavarok, mindamellett, hogy a gyerekek jobb eredményeket érhetnek el úgy a zenei tanulmányokban, mint a sportokban.

Mini hangszerek, babafülre írt komoly- és világzene színesítik a programokat, amelyek Kópházán a játszó- és tornaszoba mellett a gyümölcsös játszókertben zajlanak.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogott az egész ország

Felgyorsultak az események a peresztegi Árvai családban. A beteg Alexandert a Kisalföld cikke nyomán felkeresték a PET-CT-t végző intézmények, a vizsgálat után a kisfiút az elsők között kezelhetik a Magyarországon üzembe helyezett gammakéssel. Tovább olvasom