Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Járvány nincs, csak sok a beteg

Sopron - Járvány nincs, de a betegvárók tömve vannak, az iskolai osztályokból, óvodai csoportokból sok a hiányzó. Az orvosok szerint szokatlanul makacs tünetekkel küzdenek a betegek.
Sok a beteg, elhúzódók a betegségek, gyakori a visszaesés, nem ritka a napokon át tartó makacs láz, a köhögés. A megkérdezett háziorvosok így foglalták össze az elmúlt hetek tapasztalatait. Járvány ugyanakkor nincs, az ÁNTSZ felé nem érkezett ilyen tartalmú jelzés.

– Harminc éve vagyok a pályán, de ilyen kemény telem és tavaszom még soha nem volt – mondja dr. Csóka Pál gyermekorvos, aki szerint már legalább az ötödik betegséghullám érte el a várost.

– Igaz, már megyünk ki belőle, de a betegségek egyre makacsabbak, nem volt ritka, hogy a kisgyerek 6–7 napon át volt lázas.

Hasonló tapasztalatai vannak a felnőttháziorvos dr. Molnár Eszternek is. – Február vége óta folyamatosan tömve vannak a rendelők, több a beteg, mint máskor decemberben. Nehezen gyógyuló, elhúzódó felső légúti gyulladásos betegségek a gyakoriak, sok a visszaeső beteg. A vírusok egyre erősebbek, az időjárás, a nagy hőingadozás tovább rontja az esélyeinket.

A felnőtteknél külön gond, hogy nem fekszik ki a betegséget. Márpedig az ágynyugalom, az egyenletes testhőmérséklet biztosítása az alapja a gyógyulásnak. Önmagában a gyógyszer sem minden – figyelmeztetnek az orvosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés távhőről, közbiztonságról

Sopron - Távhődíjakról, intézményvezetőkről és közterület-használatról döntenek a holnapi… Tovább olvasom