Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Járóka Lívia: Meg kell állítani a szegénységet

Sopron - Európai Roma Stratégia kidolgozását és a mélyszegénység újratermelődésének megállítását tűzte ki az Európai Néppárt céljául Járóka Lívia néppárti EP-képviselő.

Járóka Lívia és Firtl Mátyás tartott tegnap lakossági fórumot Sopronban. A képviselők a 2009–2014-es európai parlamenti ciklus legfőbb feladatának az Európai Roma Stratégia kidolgozását nevezték meg. – Ennek olyan komplex fejlesztési programok mentén kell megvalósulnia, amelyek lehetővé teszik az azonnali beavatkozást a súlyos hátrányokkal küzdő térségekben – fogalmazott Járóka Lívia. A képviselő szerint a cselekvési tervnek meg kell akadályozni a mélyszegénység generációkon keresztül ívelő újratermelődését és ki kell egyenlítenie a hátrányos helyzetű kistérségek regionális lemaradását.

Járóka Lívia szerint Sopron többször is az európai figyelem középpontjába került, példaként említette a kishatárforgalom akadályozása elleni fellépését Szájer Józseffel, a Fidesz EP-delegációjának vezetőjével, amikor szimbolikusan letakartak egy behajtani tilos táblát a határok nélküli Európa demonstrációjaként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános wc-nek használják - a város legbüdösebb buszvárója

Valakik nyilvános vécének használják a Lövér-fürdő előtti autóbuszváró kőépületet. A Holding… Tovább olvasom