Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Járhatatlan a Soproni utca

Ígéret van, járható út nincs – összegezték véleményüket Brennbergbányán a Soproni utca lakói, akiknek elfogyott a türelmük. Belefáradtak az értelmetlen küzdelembe, ezért fordultak a nyilvánossághoz.
Brennbergben alig van járható utca. Aszfaltozott csak egy-kettő. Ilyen (volt) a Soproni utca is, mára azonban csak foltokban fedezhető fel a szilárd burkolat. Annál több a kisebb-nagyobb gödör, mélyedés, szinte lehetetlenné téve a közlekedést.

„ A hó elzár bennünket"

– Sok idős ember lakik ebben az utcában, akikhez bármikor jöhet a mentő vagy az orvos, de az autók nem tudnak felmenni – mondja a helyszínen Doszkocs Péter. – Esős időben a gyerekek sem tudnak óvodába, iskolába járni. Télen a hó zár el bennünket.
– Az utcát még 1970-ben aszfaltozták le, később pedig bevezették a vizet és csatornáztak is, ezért a két szélét felbontották – folytatta Szeremlei Ferenc részönkormányzati képviselő. – A kivitelező kft. azonban nem állította helyre az utcát, sárga agyaggal töltötték fel. Természetesen többször kértük a soproni önkormányzatot, hogy tegyenek valamit, de eddig csak ígérgettek. Először azt kérték, hogy családonként fizessünk be 250 ezer forintot és abból megcsináltatják, de ezt csak néhányan tudnák vállalni. Nem értem, hogy hová kerül a brennbergiek által befizetett adó.

Csak egy levél érkezett...

Az elmúlt évben megnyugodtak az érintettek, mert abban a hitben voltak, hogy végre elkészül az utca, de munkások helyett csak egy levél érkezett, miszerint elfogyott a keret. Az újabb ígéret szerint az idei év első felében hozzálátnak a burkolat helyreállításához.

Nemsokára helyreállítják

– Mi azt szeretnénk – fogalmaz a többiek nevében is Doszkocs Péter –, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot. Nem mi tettük tönkre. Legalább három–négy méter szélességű útra lenne szükség, olyanra, amilyen volt. Ennél nem kérünk többet.

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője, Horváthné Seregély Jolán megérti a Soproni utca lakóinak panaszát.
– Valóban rossz állapotban van az út, felújítása nem sokat várhat – mondotta az irodavezető. – A csatornázást kivitelező kft.-vel ismét felvesszük a kapcsolatot, hogy állítsák helyre az utat. Amennyiben tárgyalásaink eredménytelenek lesznek, akkor az önkormányzat saját cégével végezteti el a munkát, rövid határidőn belül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biomassza-erőmű épülhet

Végeztek a Fertő tavon a nád learatásával. A nádgazdaság vesztesége a szakemberek szerint a… Tovább olvasom