Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Januártól törvény szól a szociális kártyáról?

Sopron - Január elsejétől akár törvény rendelkezhet a monoki polgármester, Szepessy Zsolt szociáliskártya-ötletéről. A cél, hogy a segélyeket ne a játékgépek vagy a kocsmák nyeljék el.


Soproni közgazdasági konferencián vett részt Szepessy Zsolt, Monok polgármestere, a szociális kártya bevezetésének szorgalmazója. A polgármester portálunk érdeklődésére elmondta: a hatósági és pénzügyi engedélyek már megvannak. Az elképzelés lényege, hogy a segélyeket a kártyára kapnák az arra jogosultak, amivel aztán a kijelölt üzletekben lehetne vásárolni. A cél, hogy a segély ne a játékgépekben vagy a kocsmákban kössön ki. Monokon hamarosan megkezdődik a kísérleti szakasz. Szeretnék elérni, hogy a parlament segítségével törvény szülessen a szociális kártya általános bevezetéséről. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot a parlamenti pártokkal, s törvény-előterjesztési javaslatukat több frakció is támogatja. 

Remélik, a téma mielőbb az Országgyűlés elé kerül, és január elsejétől törvény szól a kártyáról. Ezt az országban 19 ezer helyen lehetne majd beváltani. ˝Mindez jó megoldást jelentene azokra az égető szociális problémákra, amelyek az országot jellemzik, beleértve az uzsorások teremtette helyzetet is˝ – zárta a polgármester.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy régiónkban is hasonlóan vélekednek-e a témáról. Dr. Dénes Lajos iváni körjegyző szkeptikus, szerinte az a réteg, amelyet megcéloznak a szociális kártyával, a jövőben is meg fogja keresni – és találni – a kiskapukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz befolyásolta művészeti oktatás

A zenei oktatás iránt továbbra is van – lenne – érdeklődés, ám ahol évente 60 ezer forint működésiköltség-különbözetet kell fizetni, érthetően alábbhagy a lelkesedés.
Tovább olvasom