Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Januártól digitális térkép segíti a munkát

A soproni földhivatalba ősszel a szokásoshoz képest közel kétszeres mennyiségű ügyirat érkezett, amelynek intézését a napokban fejezték be. Eközben digitalizálták a térképeket is.
– Szeptemberben és októberben – az ügyvédek és a cégek nyári szabadságolását követően – majdnem 5200 elintézésre váró beadványt kellett regisztrálnunk. A megnövekedett munka mértékét jól érzékelteti az összehasonlítás: júliusban és augusztusban ez a szám nem érte el a 2900-at – mondta Gál László, a Soproni Földhivatal vezetője. – Komoly kihívást jelentett a hivatalnak, hogy ilyen körülmények között betarthassuk a törvényben foglalt 30 napon belüli ügyintézést, de átszervezésekkel és túlórákkal sikerült megoldani ezt a kérdést.

Gál László, a Soproni Földhivatal vezetője a Kisalföldnek elmondta: ugyan akadnak még olyan beadványok, amelyek egy hónapon túliak, de azok intézése nem a hivatal hibájából csúszik, hanem a dokumentumok hiányosságai, azok pótlása miatt.

– Psszel befejeződött a Soproni Földhivatal térképeinek digitalizálása, a forgalomba helyezés december végéig megtörténik – folytatta Gál László. – A Nemzeti Kataszteri Program Kht. projektje keretében lezajlott munka során illetékességi területünkön 31 településnél nem vetődött fel probléma. Nagycenk, Hidegség, Fertőrákos, Harka, Hegykő és Balf esetében viszont olyan rossz állapotúak voltak a papíralapú térképek, hogy a földekkel kapcsolatosan új felméréseket kellett elrendelni. Időközben itt végeztek a feladattal a szakemberek, így nem lesz akadálya annak, hogy januártól digitális térképek segítsék a földmérők és a hivatal munkáját.

Mindez az eddiginél egységesítettebb, gyorsabb és célszerűbb ügyintézést, adatszolgáltatást tesz majd lehetővé.
– Idén novemberig az osztatlan közös tulajdonban lévő földterületek megosztása révén közel ötszáz új, önálló ingatlan jött létre, ezáltal a 2006-os igények zömét sikerült kielégíteni – vette át a szót dr. Kövér Krisztina osztályvezető. – Mint minden évben, az érintettek 2007-ben is január elsejétől március elsejéig kezdeményezhetik osztatlan közös tulajdonból saját részük kimérését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulat kórházügyben?

A jelek szerint az összefogás meghozza a soproniak által várt eredményt. Az Erzsébet-kórházért ugyanis mindenki kiállt, mindenki – országgyűlési, városi és megyei önkormányzati képviselő – párthovatartozás nélkül egyet szeretne: legyen súlyponti az Erzsébet-kórház is. Így foglalt állást a helyi önkormányzat, a megyei, sőt, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács is. Tovább olvasom