Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Januárig tart a lomtalanítás

Sopron - Hétfőtől újra lomtalanítás lesz Sopronban, az akció egészen jövő év januárjáig tart. Ugyancsak a jövő hét elejétől szállítják el a zöldhulladékot.

Kísérleti jelleggel hirdet őszi lomtalanításai akciót a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. A háztartási hulladékot hétfőtől először a belvárosban élők rakhatják ki az előre kijelölt helyekre. A fő cél az, hogy a hulladék ne az erdőkbe, útszélekre vagy eldugott helyekre kerüljön, hanem szervezett formában gyűjtsék össze. A másik szempont, hogy egy tiszta és rendezett város fogadja az ideérkezőket, valamint az itt élőket. A hulladékkommandó-kezdeményezésben részt vevők ennek a feltételeit próbálják megteremteni.

Az összegereblyézett zöldhulladékot előzetes bejelentés alapján a jövő héttől keddenként elszállítják. Fotóillusztráció: Magasi Dávid


– Társaságunk a közelmúltban üzembe helyezett egy korszerű hulladékszállító járművet, ezért úgy döntöttünk, hogy ez alkalommal nem konténerben gyűjtjük a lomot – mondta el Kosztka László, a kft. ügyvezető igazgatója. – A lakosságot előzetesen értesítjük, hogy mikor kerül sorra lakókörzetük. A hulladékot oda kell elhelyezni, ahol korábban a konténerek voltak. Kérjük, hogy a kisebb lomokat zsákokban gyűjtsék össze. Az elektromos hulladékot viszont ne tegyék ki, ezekért telefonos egyeztetés után házhoz megyünk.

Ugyancsak a jövő héttől indul az úgynevezett zöldjárat. Ennek keretében hetente egyszer – keddenként – szállítják el a falevelet, ágnyesedéket. A zöldhulladékot bármilyen zsákban ki lehet tenni a ház elé, nem szükséges a hulladékgazdálkodási kft. formazsákját megvásárolni. A tervek szerint decemberig tart az ingyenes akció. Az összegyűjtött zöldhulladék elszállításához előzetes bejelentés szükséges a 99/506-485-ös telefonszámon. Ugyanitt további információ is kérhető.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsolton segített az őssejtkezelés

Fertőszéplak - Most már bizonyos, hogy javulást hozott a fertőszéplaki Endrei Zsolt számára a… Tovább olvasom