Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Jakál Adrienn: hiba volt elvenni a kórházat Soprontól

Mert így nem az itteni emberek dönthetnek a működtetésről, hanem egy budapesti, arctalan, megfoghatatlan szervezet - mondta el Jakál Adrienn.
 
Sopron sokáig büszke volt a kórházára. Pártokon, kormányokon, városvezetéseken átívelő fejlesztés valósult meg a Soproni Erzsébet kórházban. Más városok, irigykedve néztek ránk, amikor a felszereltségről, vagy a betegszobák kialakításáról volt szó - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Jakál Adrienn, az MSZP-DK-EGYÜTT-PM közös jelöltje.

Így folyatta: mára a kórházunkat államosította a kormány. Az igazgatói pályázatok elbírálásába nincsen érdemi beleszólásunk, ráadásul legutóbb a kinevezés sokkal inkább politikai, mint szakmai alapon történt. Ma nincs is kinevezett igazgatója ennek a nagy múltú intézménynek, mert most már törvény is tiltja a pártpolitizálást és a kórházvezetést egyszerre.

Sajnos mára odáig jutottunk, hogy ez a helyzet a betegellátás színvonalán is meglátszik. Szinte nincsen olyan soproni, akinek ne lenne valamilyen rossz élménye a kórházi ellátásról.

Hiába tesznek meg mindent az ott dolgozók, ha orvos elvándorlás van, ha nővér elvándorlás van, akkor egyszerűen lehetetlen magas színvonalon működtetni egy ekkora intézményt.

Óriási hiba volt elvenni a kórházat Soprontól, mert így nem az itteni emberek dönthetnek a működtetésről, hanem egy budapesti, arctalan, megfoghatatlan szervezet.

A soproni egészségügy, benne a kórházunk helyzete, színvonala, működtetése ránk is tartozik.

Amennyiben, ránk az MSZP-DK-EGYÜTT-PM jelöltjeire szavaznak október 12-én és így sikerül leváltani a mostani városvezetést, a kórházunk működését is jobban fogjuk segíteni, mert nekünk csak Sopron számít - zárta Jakál Adrienn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron alakult meg a KDNP soproni szervezete

Fél év után a KDNP-nek ismét van soproni szervezete. Kapuváron megválasztották a vezetőséget is. Tovább olvasom