Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Jajj a molyoknak! Éjszaka permeteznek Sopronban

13-án és 14-én éjszaka a Sopron Holding Zrt. a közterületi vadgesztenyefákat permetezi le, a vadgesztenye levélaknázó moly elleni védekezés érdekében. A felhasznált vegyszerek mindegyike szabadforgalmú, a méhekre és emberekre nem veszélyes.

Sopron parkjaiban összesen mintegy 625 darab vadgesztenyefa található. Ezen éltes fák kifejezetten érzékenyen reagálnak a különböző betegségekre, illetve kártevőkre, amelyek közül az egyik legveszélyesebb károsító a vadgesztenye levélaknázó moly (Cameraria ohridella), valamint a vadgesztenyén előforduló gombás eredetű levélbarnító betegség (Guignardia aesculi).

Ezen betegségek ellen évente 2-3 alkalommal szükséges védekezni a rajzások időpontjában, amely az elmúlt évben megfelelő permetezőgép hiányában maradt el.

A védekezéshez szükséges anyagokat permetezéssel, légporlasztásos permetezőgéppel juttatjuk a fákra, és a növényvédelemmel párhuzamosan a fák tápanyag utánpótlásáról is gondoskodunk, levéltrágya felhasználásával. Így a fák egy teljes, komplex kezelést kapnak, mely a védekezés mellett egy kondicionálást is jelent.
A felhasznált vegyszerek mindegyike szabadforgalmú, és sem a méhekre sem pedig az emberi szervezetekre nem jelent veszélyt, és a permetezési tevékenységet az éjszakai órákban végezzük, hogy minél kevésbé zavarjuk a lakosságot, valamint a munkavégzésünk is akadálymentes legyen - olvasható a Sopron Holding Zrt. oldalán.

Ezúton is kérik a lakosság aktív közreműködését, hogy a vadgesztenyés utcákban (pl. Ferenczy J. u., Lővér krt., Városligeti u.) ne a fák alá parkoljanak.

A permetezés időpontja az időjárástól függően tolódhat 2012. június 18. és 19. éjszakára.

Olvasóink írták

  • 2. sopron32+1 2012. június 14. 07:00
    „Legalább nem molyosodsz be!”
  • 1. IkvaHírLACEE 2012. június 13. 23:42
    „Hát nappal is permeteztek, és pont kaptam belőle én is, a Bánfalvi úton”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV: Népszerűsítik a közösségi közlekedést - képgaléria

Kávé és szendvics automatákat helyez el vonatain a GYSEV Zrt. A szolgáltatást az intercityk, a… Tovább olvasom