Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ivanics a középmegoldás

Ivanics Ferenc személyében új elnököt választott tisztújító ülésén a Fidesz Magyar Polgári Szövetség soproni szervezete. A döntés azt jelzi, hogy a Fideszen belül többen Ivanicsban látják a konszenzusteremtő személyt.
Ivanics Ferenc
– Miért éppen most került sor Sopronban a választásra?
– tettük fel a kérdést a frissen elnökké választott Ivanics Ferencnek, akiben többen azt a konszenzusteremtő személyt látják, aki képes a soproni szervezetben egy ideje meglévő belső feszültségeket, személyi ellentéteket kezelni.
– A Fideszben kétévente van tisztújítás és ez most egyben a szövetség megalakítását is jelenti.

– Nem a soproni Fideszben jó ideje tapasztalható belső ellentétek kényszerítették ki a váltást?
– Nem.

– Pedig hallani ellentétekről, sőt, személyi villongásokról is. Sokak szerint ez vezetett oda, hogy Szájer József a soproniból átlépett a kópházi szervezetbe.
– Októberben nem szerepeltünk jól a választáson. Ezt nyilván mindenki másként értékelte, másként dolgozta fel, ami egyfajta bizonytalanságot teremtett. Ráadásul ebben az időszakban kezdődött el a Fidesz átalakulási folyamata is. A kialakuló szövetségben mindenki kereste, keresi a helyét, pozícióját. A csütörtöki tisztújítás után azonban abban vagyunk érdekeltek, hogy a kiforrott álláspontok mellett egységesen kiálljunk és mindannyian azt képviseljük. Azt szeretném, ha a most létrejött szövetség egy erős, egységes jobboldalt alkotna, amely a tagozatai révén a városban a polgári értékeket jeleníti meg.

– Elképzelhető, hogy ezek után Szájer József is visszaigazol?
– Örülök, ha visszajön, de tiszteletben tartom a döntését akkor is, ha a kópházi szervezetben marad.

Visszatérve a választásra. Egyedüli jelöltként indult, holott pár napja még hárman pályáztak az elnöki székre. Szóba került Molnár Ágnes, aki az önkormányzati választásokon polgármesterjelölt volt és az eddigi elnök, Havas András is.
– Én még többről is hallottam. Ennek ellenére csütörtökön este hatig egyetlen hivatalos jelölés érkezett, amit rám adtak le.

– Mindössze 56 százalékkal választották meg.
– Az 56-os szám egy politikus számára gyönyörű.

– Szerintem meglehetősen kevés. Ilyen körülmények között, vetélytárs nélkül pedig egyáltalán nem nevezhető elsöprő sikernek.
– Több volt, mint ami elegendő a győzelemhez.

– Eddig főként a megyei közgyűlésben és a parlamentben dolgozott. Várható-e, hogy ezután a soproni várospolitika alakításába is bekapcsolódik?
– Természetesen. A véleményemet szeretném átbeszélni a megfelelő fórumokon és a konszenzus alapján megvalósítani az elképzeléseket. A politikai munkámmal a célom az, hogy a városban a polgári akarat legyen a legerősebb.

– Elképzelhető, hogy a legközelebbi választáson elindul a soproni parlamenti képviselőségért, vagy esetleg a polgármesteri székért?
– Parlamenti képviselőként a kapuvári választókörzetben élőkért dolgozom, Sopronban viszont Szájer József képviselői munkáját kell közösen segítenünk. Walter Dezsőnek jobbulást kívánok, valamint azt, olyan egészségi állapotba kerüljön, hogy el tudja végezni a munkáját, bármit is választ a jövőben. A többiről pedig majd akkor beszéljünk, amikor aktuális lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron jegyző nélkül

A májusi közgyűlés után csütörtök délután rendkívüli ülésen járult hozzá Sopron képviselő-testülete… Tovább olvasom