Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Iván: Kiút a tanulásban, a munkában

Iván - Három rendőr teljesít szolgálatot Ivánban, akik munkáját naponta további két rendőr erősíti – jelentette be Ivánban Farkas Gábor rendőrkapitány.

Egy asztalhoz ült a Soproni Rendőrkapitányság vezetése Linter Tiborral, Iván polgármesterével és a helyi cigány önkormányzat képviselőivel, hogy enyhítsék a faluban kialakult feszültséget.

Linter Tibor hangsúlyozta: Ivánban a cigányok ellen még egyszer sem történt atrocitás, viszont fölizzottak a kedélyek.

A kialakult helyzetet sem az önkormányzat, sem a roma kisebbség vezetői, sem a rendőrség nem képes kezelni egyedül, összefogásra van tehát szükség. „A romák számára a tanulás és munka lehet az egyedüli kivezető út" – húzta alá.

Az iváni polgármesteri hivatalban háromoldalú találkozót szerveztek a faluban kialakult helyzet rendezésére. Fotó: Magasi
Az iváni polgármesteri hivatalban háromoldalú találkozót szerveztek a faluban kialakult helyzet rendezésére. Fotó: Magasi

Farkas Gábor rendőrkapitány bejelentette: a falu rendjének biztosítása és a bűncselekmények megelőzése érdekében három rendőr szolgál Ivánban, akiknek munkáját naponta két járőr segíti. A szabályszegők tehát sűrűbb rendőri intézkedésekre számíthatnak a falu egész területén, közte természetesen a Rózsa és a Kápolna utcában is. A cigány önkormányzatot pedig partnernek tekintik. Kincses András, a kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese és Karika János képviselő megköszönte a rendőrség eddigi iváni munkáját, és ígérte: az elhangzottakról beszámolnak a helyi kisebbségnek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra szmog Sopronban!

Sopron - Újra a szálló por magas koncentrációját mérték Sopronban kedden délelőtt! Az egészségügyi… Tovább olvasom