Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Iván - ˝Nem akarunk Gyöngyöspatát˝

Egyesek szerint a romák részéről előre kitervelt balhé volt a nagyszombati iváni tömegverekedés, míg mások úgy látják, szimpla kocsmai összetűzésről van szó, s a magyarok ütöttek először. ˝Nem akarunk Gyöngyöspatát˝ – így a Lungo Drom megyei és iváni vezetői.

Az Ivánban történt nagyszombati tömegverekedés és a faluba vezényelt rendőri erősítéssel kapcsolatos kérdések megbeszélésére a képviselő-testület meghívására a faluba látogatott Farkas Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője.

A rendőrkapitány Aranyos Gábor őrnagy, bűnügyi osztályvezető és Hatos István alezredes, a közrendvédelmi és határrendészeti osztály felelőse társaságában a roma kisebbség képviselőivel is találkozott.

Ivánban a helyi lakosság a nagyszombati események óta nyugtalan, a hatóságok megerősítették a rendőri jelenlétet: a nap 24 órájában négy egyenruhás teljesít szolgálatot a faluban. Mint kiderült, az azt megelőző két hétben két iváni vendéglátóhelyre is betörtek ismeretlenek, ez is hozzájárult a feszült hangulat kialakulásához.

– Kezelni kell a faluban kialakult helyzetet, az Ivánba vezényelt plusz rendőri erők is ezt szolgálják. A nagyszombati ügy kivizsgálásához pedig mindenki konstruktív hozzáállását kérjük. A rendőrség együttműködő valamennyi érintett oldallal – kezdte Farkas Gábor soproni rendőrkapitány a roma kisebbség tagjaival lezajlott megbeszélésen.

Ezen Bogdán Piroska, a Lungo Drom megyei elnöke és Karika János, a szervezet helyi vezetője is részt vett. Ők úgy vélték, kőkemény politika van a háttérben, ami nem az ő javukat szolgálja – részletekbe ugyanakkor nem bocsátkoztak. Hozzátették, Győr-Moson-Sopron megye romaügyileg – Iván kivételével – a nyugalom szigete. ˝Élni szeretnénk a közösségben, s nem akarunk Gyöngyöspatát˝ – fogalmaztak. Karika János a nagyszombati történésekkel kapcsolatban kijelentette: egyszerű kocsmai verekedés volt, ahol nem roma, hanem magyar ember ütött először.

Iván polgármestere, Baráth Károly megragadta az alkalmat, hogy a Lungo Drom megyei vezetőjénél  szóvá tegye a roma szervezet be nem váltott ígéretét: se híre, se hamva az iváni roma társadalomnak beígért 800 ezer forintnak. Sőt, az országos vezetőt, Farkas Flóriánt sem tudja ez ügyben telefonon elérni.

Az ezt követő önkormányzati ülésen képviselői oldalról elhangzott: a tények alapján nem zárható ki, hogy a motorfűrészláncos, szöges botos és bokszeres balhé előre leszervezett akció lehetett. A rendőrség részéről megfogalmazódott:  az ügyet nehezen lehet kibogozni, ha nincsenek értékelhető és tényszerű vallomások. A meghallgatások a következő napokban és hetekben is folytatódnak.

Az ülésen közterületi kamerarendszer kiépítésének igénye is felvetődött, ehhez azonban pályázati pénzre lenne szükség. A rendőrkapitány az ügyben a Sopron–fertődi kistérséghez fordul támogatásért.

Olvasóink írták

 • 13. Feri1 2011. május 06. 15:56
  „"Karika János a nagyszombati történésekkel kapcsolatban kijelentette: egyszerű kocsmai verekedés volt, ahol nem roma, hanem magyar ember ütött először."
  Még ha így is lett volna (amit erősen kétlek), akkor mit keresett ott FELFEGYVERKEZVE (mert szerintem a fűrészlánc és a szöges bot verésre alkalmazása ennek számít, v. kellene számítania) az a nem magyar dolgos , tisztességesen adózó, a társadalmi normákat mindig, minden körülmények közt betartó ember.
  Egy kocsmai verekedés nekem egészen mást jelent.
  Egy valamiben példát vehetnénk róluk: az összefogásban. Ha ez meglenne a magyarokban is, akkor Ivánban ennek a pár családnak nem lenne maradása.”
 • 12. andrej 2011. május 06. 15:45
  „Még egy jó videó a viszonyokról:
  http://www.youtube.com/watch?v=r-T1edkDcFI”
 • 11. Filtec 2011. május 06. 14:03
  „ 
   
  ,,Ők úgy vélték, kőkemény politika van a háttérben"
  Egy nagy büdös fenét! Egyszerűen hazudnak, lopnak, verekednek, ölnek.
   

  Remélem, nem költözik a környékemre egy sáska sem.
  Fel is hívom a figyelmét itt mindenkinek, hogy se albérletet ne adjon ki nekik, se a lakását ne adja el ezeknek!
  Miért is?
  Mert egyre többen költöznek ide Keletről az osztrák munkavállalás miatt, persze egy büdös szót sem tudnak németül (még magyarul sem), itt ragadnak Sopronban, nincs munkájuk, enni pedig kell, ? tehát lopnak.
   

  ,,...s a magyarok ütöttek először."
  Ezt ki hiszi el? Ittak, nem fizettek. Másodszor már nem kaptak piát. Elmentek, majd felfegyverkezve, többen, előre eltervezett módon nekiestek a kocsmában levőknek.
  Hazudnak mind a vízfolyás.
   

  Én nagyon hátrányos helyzetű vagyok.
  Reggeltől estig dolgozom, adózom, fiam nem kap kollégiumot az egyetemen, nem kapok segélyt, nem támogat semmilyen kisebbségi önkormányzat, nem újítják fel a házamat állami támogatásból.
  Meg vagyok félemlítve. Soroljam még?

   
   ”
 • 10. -HarconaMarcos 2011. május 06. 12:52
  „http://videa.hu/videok/hirek-politika/igazsag-a-ciganyokrol-YPVvhXk3pOq0sRhk#b
  itt van a lényeg”
 • 9. kishoris 2011. május 06. 09:50
  „Nem akarnak Gyöngyöspatát.... annál sokkal rosszabbat érdemelnének!
  A <moderálva> cigó egyből azzal védekezik, hogy a magyar ütött először. Ha így is volt vajon miért? Van egy tűréshatár amit ezek az ingyenélők folyamatosan feszegetnek. Mit ér az négy járőr? Az elkövetkező hetekben valamennyire meghúzzák magukat a mocskok, majd ha eltűnnek a rend éber őrei akkor kezdődik újra az egész. Mi kell a rohadékoknak egyből? Megint csak a beígért pénz! Szánalmas! Emlékszünk a vetőmagos cikkre ugye? Igaz az csak nyomtatásban jelent meg, gondolom nem véletlenül. Nekik nincs idejük a kerttel foglalkozni, meg az öntözővíz is nagyon drága. Dolgozni egyik sem akar, mert olyankor mindegyiknek fáj a dereka, meg le vannak százalékolva. Nyomorultak! Csak a segélyek meg a talált pénz jó nekik! És ha felveszi őket valaki alkalmazottként? Az első napon meglopják a munkaadót, kinek kell az ilyen ember? A másik pedig az, hogy milyen munkát végeznek? Kinek kell ez?”
 • 8. -HarconaMarcos 2011. május 06. 08:34
  „http://www.youtube.com/watch?v=dNiVTRplVt0
  Érdemes megnézni, olyan cuki a kis törpe, ahogy hazudozik :D”
 • 7. steak75 2011. május 06. 08:09
  „elég volt a negatív diszkriminációból! nem tehetek róla, hogy magyarnak születtem. én is segélyből és bűnözésből akarok élni büntetlenül!”
 • 6. ferger 2011. május 06. 07:23
  „Legközelebb már nem ilyen rutintalanul kalapálják el a folyton akadékoskodó Magyarokat Magyarországon.
  Csak élni kell minden cigónak ezzel a lehetőséggel, hiszen nekik az állam szervezi, a kirekesztő Magyaroknak meg saját maguknak kell megoldani ezt a problémát:

  http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/8e5654b64cc47c4dc1256b5f004c3cad/80758232ed1a47b9c1257880002e45e7?OpenDocument&Highlight=0,katonai

  Aki fél a cigányoktól Ivánba, biztos számíthat Facebook Ferire, tuti ad a Magyaroknak is legalább egy millát , hogy elmenjenek egy hétvégére nyaralni, míg nem rendeződik a helyzet. ( Pl nem akasztják fel a renitenseket a faluba a Fő utcán).”
 • 5. petry 2011. május 06. 00:22
  „Szerintem mindenképp magyarok ütöttek először. Más kérdés, hogy egyes népcsoportok nem tartják magukat magyarnak. De akkor milyen jogon kérnek segélyt?
  Mert nem az a baj, ha valaki roma. Az a probléma, ha valaki büdös, hangos, munkakerülő, netán tolvaj is. Ez pedig nem származás kérdése. Hanem a hozzáállásé.”
 • 4. Phobos 2011. május 05. 22:43
  „Újabb gyilkosság Hajdúhadházon

  Miközben a rendőrök a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjainak feljelentésével voltak elfoglalva addig borért és cigarettáért gyilkoltak meg egy negyvenéves férfit a cigányok. Kinek az oldalán áll a rendőrség?

  Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (SZJP) tagjai fatolvajt fogtak Hajdúhadházon, akit át is adtak a rendőrségnek, sőt a többi tolvaj, aki a helyszínről elmenekült a fellépés miatt, az összekészített, ellopandó fát sem tudta magával vinni. Rendőrségünk természetesen nem hagyhatta szó nélkül ezt a felháborító polgárőri cselekedet, emiatt feljelentették az SZJP tagjait a legutóbbi kormányrendelet alapján, azaz közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végeztek, amelyre a jogszabály nem jogosította fel őket. A polgárőrök ma kapták kézhez a hivatalos iratot. Biztos félelmet keltettek a tisztességes fatolvajokban. Ezt kormányunk és rendőrségünk nem tűri az új, kifordított világszemlélet értelmében. Ennek fényében rövidesen azon sem lepődünk majd meg, ha a kirabolt és agyonvert idős emberek családtagjait vonják majd felelősségre, mondván miért hagyták, hogy egyedül lakjon, ugyanis ezzel direkt felheccelték a cigányságot, akik nagy félelmükben nem tudtak mást tenni, mint bestiálisan a túlvilágra juttatni. Nem morbid akarok lenni, dühöm íratja velem ezeket a sorokat.

  Ugyanis amíg a rendőrök a polgárőrök feljelentésével voltak elfoglalva, addig a cigányok meggyilkoltak egy negyvenéves férfit a nála lévő borért és cigarettáért Hajduhadház és Bocskaikert között fekvő Rákóczikerten. A férfit annyira súlyosan bántalmazták tegnap, hogy mára belehalt sérüléseibe.

  A rendőrség kinek az oldalán áll? Veszélyesebb egy fatolvajt elfogó, a rendőrségnek átadó polgárőr, mint egy gyilkos? Milyen évszámot írunk? Ha George Orwell regényét veszem alapul, akkor szinte biztos 1984-et. Akik pedig az igazság oldalán állnak mind gondolatbűnözők! Az újbeszélt pedig, - a műben így hívják az új mesterséges nyelvet - amely kizárólag a cigányságot ismeri el áldozatként a korábbi gyilkosságok fényében épeszű ember, már nem tudja, nem is akarja beszélni.

  Várjuk Pintér Sándor nyilatkozatát az ügyben. A két hetet hagyjuk. Ám figyelembe kell venniük, hogy a legutóbbi Btk. módosítás és a készülő a polgárőrök tevékenységét is szabályozó törvény módosításának megszavazása után, könnyen válhatnak a kormánypártok képviselői a magyar emberek szemében az elkövetők cinkosaivá. Ezt pedig véleményem szerint ők sem akarják.”
 • 3. gonzo 2011. május 05. 21:53
  „Ja,és a szokásos Kisalföld Online hozzáállás:A cikk alá nem rakjuk oda az amúgy általában odarakott számot,ami a hozzászólások mennyiségét jelzi....Így talán a "véresszájú" rasszista-fasiszta magyar hozzászólók azt hiszik,hogy nem lehet hozzászólni,és el sem olvassák a cikket.....Nevetséges.”
 • 2. blaze 2011. május 05. 21:51
  „Nyilvánvalóan a magyarok támadtak szegény romákra, akiknél véletlenül épp volt a zsebükben néhány szeges bot, motorfúrészlánc és boxer...
  Összeférhetetlen nép ez a magyar...”
 • 1. gonzo 2011. május 05. 21:50
  „"Karika János a nagyszombati történésekkel kapcsolatban kijelentette: egyszerű kocsmai verekedés volt, ahol nem roma, hanem magyar ember ütött először."
  Újra a lejárt lemez:ha a jogokról van szó,ők romák,ha a kötelességekről akkor roma származású magyarok.
  Szerintem meg világcsavargó <moderálva>.Legalábbis 99%-uk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így lehet egyszerre zebrán is, járdán is parkolni - fotó

A parkolási gyöngyszemet csütörtökön készítettem a 84-es úton, a Kőrösi Csoma Sándor utca elejénél -… Tovább olvasom