Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Ittasan, kötelező nélkül vezetett?: Fiatalok balesete Sopronnál

Felmerült az ittasság gyanúja annál a sofőrnél, aki még a hétvégén Sopron és Balf között, a Fertőparti úton csúszott meg autójával és döntött ki egy villanyoszlopot. Galéria!

A körülményeket figyelembe véve óriási szerencséje volt annak a 18 éves fiatalembernek, aki vasárnap hajnali négy óra tájt Sopron és Balf között, a fertőparti úton szenvedett közlekedési balesetet.

Az autóban a sofőrrel együtt négyen - kópházi és balfi fiatalok - ültek, amikor a fertőparti úton hazafelé tartva az egyik kanyarban a jármű megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A gépkocsi az egyik kapu előtti autóbejáró betonfalának ütközött, az autó letarolta az elektromos kaput és a kerítést. Majd egy villanyoszlopot kidöntve állt meg. A póznát a villanyvezetékek tartották. A kár milliós nagyságrendű.

A felelőtlen vezetés miatt sok száz szer forintos kára lett a balfi kiskert tulajdonosának. A romok eltakarítását már elkezdték. Fotó: Tudósító.


Mint azt a Soproni Rendőrkapitányságon megtudtuk, a mentők két fiatalt szállítottak kórházba. Az elsődleges vizsgálatok szerint könnyű sérüléseket szenvedtek.

- Az autó vezetője ellen eljárás indult, ugyanis felmerült az ittasság gyanúja - közölte Németh Róbert, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. - A kezdő jogosítvánnyal rendelkező fiatal esetében a téli időjárási viszonyok és az alkohol fogyasztás előidézte állapot is szerepet játszhatott a balestet bekövetkeztében. Mindezt a további vizsgálatok fogják tisztázni.

Információink szerint az autónak nem volt kötelező felelősségbiztosítása.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. trobert87 2011. február 09. 23:38
  „Ez tök jó, tehát orvosi alkalmasság nélkül is szágudozhatok segédmotoros kerékpárral a vársoaban?:D De ...... "Akkor megyek" is halálra gázolni egy pár ganyútlan gyalogost....”
 • 29. Imcsi 2011. február 09. 13:17
  „Orvos nem vehet el jogosítványt, max. nem hosszabbítja meg az orvosi igazolást. Orvosi érvényesség nélkül is vezethető vele segédmotoros kerékpár, és az új fajta a személyazonosság igazolására is jó!”
 • 28. trobert87 2011. február 09. 00:30
  „Hirtelen fékezésre nem. Hibáztam ezt nem vitatom, orvos vehet el jogosítványt, ha egészségügyileg alkalmatlannak minősít! Igen a szemből érkezővel ütköztem, aki a szakértő szerint 110 km/h sebességgel haladt lakott területen belül, ezért nem láthattam.... Igen a követési távolág... Ebben hibáztam.”
 • 27. Imcsi 2011. február 08. 11:30
  „25!
  Lakott területhez közeledve nem számítottál rá, hogy lassítani fognak a kocsik előtted?
  Követési távolság?
  Szemből érkező, általad nem látott autóval ütköztél ?
  Orvos nem vesz el jogosítványt, nincs hozzá joga.”
 • 26. trobert87 2011. február 06. 22:35
  „24. Imcsi! Szerintem a "vakhangya" módon közlekedésembe ne menjünk bele.... Képzeld átott orvos és nem vette el a jogosítványom. Ha gondolod szívesen megosztom veled a jogerős rendőrési határozatot, amiben nem titulál engem vakhangyának a hatóság....”
 • 25. Imcsi 2011. február 05. 13:49
  „21. trobert87: "Lakott területhez érve hirtelen lasított a kocsi sor... (vészfékezett) Én ezt későn észleltem"
  " ...Ott ütköztem az általam nem látott gépkocsival.."
  Orvos látott már?
  Sajnos sok ilyen vakhangya közlekedik, mint Te!”
 • 24. PeTee 2011. február 04. 18:40
  „Válasz a sok okosnak!
  Igen, felelötlenek voltak, de ki nem volt még az soha életében?? Mindenki követ el hibát! És csak az okos tanul belöle! A soför az!! És tanulni fog, tanult is már belöle!(a kora ellenére!) Ezt tudom! Kár rajta már rágódni, hála nem történt semmi bajuk! Isten velük volt és adott nekik egy esélyt...szoval TI ne itélkezzetek felettük! (elég a rendörség stb..!:P)Szóval le lehet szállni az unokaöcsémröl!!!!!
  Ja, amugy a Stolh-nak meg mindent szabad..ez a (magyar)való világ!!”
 • 23. beci 2011. február 03. 22:36
  „Gubi, ne foglalkozz a "nagyonfááj" nevezetű emberkével! Ennyire szánalmasan sivár lehet az élete, hogy - mint előbb olvashattuk - kommentezéssel tölti ki a napjait... Tudod, könnyebb a másik szarába (tudatlanul, rohadtul eltérve az igazságtól) beleszólni, addig sem kell a sajátjával foglalkozni!
  Mindenki vegye le magának, ami neki szól...
  Másrészt, nem tudom, hogy az Olvasóknak a tényeken kívül mi közük az olyan dolgokhoz, mint az autó kötelezője!?
  "Johnny lánya" voltam! :)”
 • 22. trobert87 2011. február 02. 23:05
  „Kedves Nagyonfááj!

  A szituáció a következő volt: közlekedtem a-ból b-be (nem itt a fórumon elmesélném tárgyilagosabban is). Lakott területhez érve hirtelen lasított a kocsi sor... (vészfékezett) Én ezt későn észleltem, ezért vagy bele rongyoltam volna az előttem haladóba vagy jobbra fa, balra üres sáv, ezt választottam. Ott ütköztem az általam nem látott gépkocsival ami az ütközés után az oldalára borult. Én kiszálltam az autóból, vérzett a karom és alig kaptam levegőt (borda törés, szív contusio). Megérkeztek a mentők, én addigra kiszálltam a kocsiból, könnyen ment nem volt ajtóm:D, ugyanis leszakadt. Azonnal a másik fél kocsijának sofőrjéhez siettek aknek ringer laktát infúzót adtak és vákuum matracba tették.... Később a kórházban kiderült, hogy lábszártörés diagnózisa (amit ő mondott vagy szimulált a mentősöknek) megcáfolódott ugyanis ez után saját lábán jött ki a röntgenből. Ez idő alatt én vérző kézzel ott "korzóztam" a baleset helyszínén, majd beültettek egy mentőbe ahol bekötötték a kezem és megkérdezték mi a bajom.... Elmondtam, hogy alig kapok levegőt meg a kezem, de amúgy ok. Az oxyológus megvizsgált: meghallgatta a tüdőm és ennyi.... Mondtam neki, hogy nem kaphatnék valami nyugtatót, ugyanis a szívem majd kiugrik a helyéről RR 190/114 p 132 ez a kórházban mért érték. Erre Ő elment. A mentő tiszt aki bekísért a kórházba semlegesen viselkedett. Panasszal nem életem, hiszen én is emberekkel foglakozom, tehát TUDOM milyenek, meg nem is kívánom ezt boncolgatni. Csak érdekességként elmesélni Neked.”
 • 21. gubi064 2011. február 02. 19:31
  „engem megsértettél!na mindegy "nagyonfááj"”
 • 20. nagyonfááj 2011. február 02. 18:21
  „A vezetéknév stimmel, az agyam nem feneketlen.....nem jegyezhetek meg naponta 10-15 nevet pontosan...de attól függetlenül fenntartom amit írtam a másik Grubitsnak....esetleg hívd fel rá a figyelmét, hogy olvassa el mert neki szántam!!!”
 • 19. gubi064 2011. február 02. 18:06
  „nagyonfááj!szerintem te egy látnok lehetsz,de még sokat kell tanulnod!mert ott se voltam,nem az enyém a kocsi,és 30 éves családos ember vagyok!!a srácot pedig rokoni ágon jól ismerem,és nem írtam tudtom szerint hogy csak egy "szimpla" hiba volt!ja és nedves kis picsákra meg nincs szükségem,mert boldog házasságban élek a feleségemmel!!!és a személyemre irányuló sértegetéseid miatt,kíváncsi lennék hogy ki vagy te "nagymenőkém"!!a nevemet pedig azért adtam mert név nélkül mindenkinek mocskosul nagy a szája!és én nem rejtőzök álarc mögé ha valakiről véleményem van,akkor megmondom a szemébe!kössz bocs”
 • 18. józanparaszt 2011. február 02. 15:50
  „igen, szerencse,hogy nem lett belöle tragédia! ettöl függetlenül az ilyen idióta embernek SOHA nem adnék autót-motort stb. a feneke alá! mi van, ha ebben az állapotban buszmegállóba rohan..... ahogy volt már erre példa..”
 • 17. nagyonfááj 2011. február 02. 13:08
  „trobert87!
  Vártam már a hasonló hozzászólásokat! Megvannak a megfelelő fórumok arra, hogy panaszt tegyél a téged ért sérelmek miatt és hidd el, hogy abban az esetben is neked fognak igazat adni, ha az általad elmondottak nem fedik a valóságot! Ez egy ilyen világ, hogy Tűzoltót, Rendőrt, Mentődolgozót divat feljelenteni és nekik soha sem lehet igazuk! Kíváncsi lennék a szimulálós sérültre aki ezek szerint hosszú ideig félrevezette a Mentőket és kíváncsi lennék az állítólagosan lesajnált súlyos sérültre is! Persze akinek a keze törik annak az fáj, akinek a lába annak az és így tovább....mindenkinek a saját baja fáj a legjobban és ez így természetes! Nem akarok itt különböző baleseti helyszínek felszámolásának szakmai taglalásába belemenni, mert ez itt gondolom senkit sem érdekel! De azért azt te sem mondhatod komolyan, hogy súlyos sérülten ott feküdtél az út szélén, vagy be voltál szorulva a roncsba és veled nem foglalkozott senki, mert ez így kicsit sánta.....vagy ha mégis akkor gondolom megtetted a megfelelő jogi lépéseket és a felelősségre vonás sem maradt el! Hidd el láttam már az életben baleseti helyszínt egypárat és azt is elmondhatom, hogy általában nem kettő hivatásos segítségnyújtó van a helyszínen...és azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy mondjuk 5 Mentő (nem autó hanem dolgozó, mert mentős nincs csak Mentő) mind elnézi azt, hogy a súlyos sérült állapota folyamatosan romlik és nem nyúl hozzá mert flegma!! NAAAANEEEE!!! A különböző sérülések súlyossága és a sérült osztályozás szintén nem fórumtéma, de ha gondolod szívesen mesélek! Egyébként származott-e egészségkárosodásod az állítólagos flegmaságból, vagy azért szépen felépültél és teljes értékű életet élsz?”
 • 16. Laccie 2011. február 02. 13:08
  „Nézzétek a jó oldalát. Nem történt senkinek sem komolyabb baja. Élénkíti a gazdaságot egy-egy ilyen eset is.
  Mennyi embernek ad munkát. A rendőröknek,mentősöknek,orvosoknak az E-on szerelőinek és akik az oszlopot készítik, stb.stb.... Ha nem történnének ilyen és hasonló cselekedetek a képeken szereplő embereknek kevesebb lenne a melójuk és nagy valószínűséggel létszámleépítés miatt munkanélküliek lennének.
  Ez is egy megközelítése a dolgoknak...
  További szép napot!”
 • 15. Lobbo71 2011. február 02. 13:02
  „A hiba az, amikor elnézel egy kanyart és kicsúszol. Az hiba, amit el lehet nézni, amiből tanulni lehet.
  Amikor 60 helyett 100-zal mész, amikor nincs köteleződ és legfőképp amikor iszol vezetés előtt, akkor nem hibázol, hanem szabálysértést és/vagy bűncselekményt követsz el. Ezt se elnézni nem lehet és tanulni sem szokott belőle az elkövető.
  A bűncselekmény kategóriába sorolt ittas vezetésért pedig nem 2-300 hanem 8-900ezer forint a büntetés.”
 • 14. trobert87 2011. február 02. 12:47
  „Szerencsére a magyar büntetőjog jól szakcionálja az ittas vezetést :)! Kérdéses, hogy mennyit ivott... Szabálysértés vagy bűncselekmény, ettől függetlenül 1-2 év eltiltásra és 2-300 000 Ft-os bírságra számíthat. Meg persze élete végéig törleszthet a MABISZ-nak az okozott károkért.
  Remélem ha majd vissza kapja a jogsiját elgondolkozik azon, hogy érdemes e kockáztatni.
  Nagyonfááj! És akkor mi van ha egy baleset során a mentősök flegmáznak veled és le se szarnak, holott Te vagy a súlyos sérült, a másik fél pedig, mint utólag kiderül "szimulált" ?:)”
 • 13. a.b.c. 2011. február 02. 12:30
  „sajnálni kell őket,nem bántani.igen,felelőtlen volt,de ki nem volt az még soha életében????!!!!max meguszta.ennyi!mindenki saját magába nézzen,aztán vessen követ másra!!!!!reméljük tanul a fiu a dologbol!”
 • 12. nagyonfááj 2011. február 02. 12:06
  „Köszönöm "máris" az elismerő szavakat! Végre egyszer nem lehurrogást kapok! Igyekszem tárgyilagos lenni és a hivatásomból adódóan sajnos nap mint nap tapasztalom a fiatalok felelőtlensége miatt okozott családi tragédiákat!! De szeretném hangsúlyozni, hogy nem minden 18 éves felelőtlen! Találkoztam felelősen gondolkodó, értelmes....és képzeljétek menőkék, még bulizni is eljáró (mértékkel iszogató) abszolút csajozós és pasizós típusú nem "gyógyegerekkel"....és a korkülönbség ellenére nekem is van ilyen jó cimborám!! Róluk kell példát venni, hogy így is lehet, nem a te csacsi részeg cimborádról (ahogy gubikám te írod), aki összeadva rengeteg sok erkölcsi és anyagi kárt okozott másoknak!!!”
 • 11. máris 2011. február 02. 08:55
  „Manka !! Még ha kicsit túloz is gubi064, szerintem -- Te agyilag nem sokat fejlődtél !!
  nagyonfááj! Szoktam olvasni a kommentjeid, sok mindenben igazad van ! Most is , figyelemre méltó amit írsz !”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladható egyszerre Fertőd, Kismarton és Fraknó műemléke?

Az együttműködés a vár és a két kastély között még nem bontakozott ki, azonban már körvonalazódtak a… Tovább olvasom