Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Ittas vezetők, Hollandiába gyalogló szomálok

Sopronban, Sopronkövesden és Fertőszentmiklóson is vontak be jogosítványokat a rendőrök. Egy fertődi férfi osztrák munkáltatójának járművén közlekedett ittasan.


Okmányellenőrzés - Török állampolgár osztrák tartózkodási engedély

Ausztriába szóló tartózkodási engedéllyel rendelkező török állampolgárt állítottak elő Sopronban 2010. április 16-án a kora délutáni órákban a Soproni Rendőrkapitányság határrendész járőrei az okmányellenőrzési szolgálat során. Az Ausztriában élő török állampolgár nem rendelkezett Magyarországon érvényes útlevéllel, vízummal ezért előállították, majd a visszaellenőrzést és az útlevél bemutatását követően szabadon bocsátották. Ellene tiltott határátlépés miatt indult szabálysértési eljárás.

Két szomáliai állampolgár próbált Hollandiába jutni Sopronnál

Gyalogosan próbált nekivágni a határnak Ausztria felé Sopronnál 2010. április 16-án egy 20 és egy 30 éves szomáliai féri, amikor egy ismert soproni vendéglő parkolójában személyazonosságuk igazolására szólították fel őket az osztrák-magyar közös járőrszolgálatot teljesítő járőrök a kora délutáni órákban. Mivel érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek, ezért előállították őket a Soproni Rendőrkapitányság Határrendészeti Alosztályának hivatalos helységébe. A ruházatátvizsgálás során kézzel rajzolt térkép került elő, amelynek segítségével elmondásuk alapján Hollandiába szerettek volna eljutni. A két szomáliait átadták az Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság Idegenrendészeti Hatóságának, ellenük tiltott határátlépés miatt indul eljárás.

Fokozott ellenőrzés

Kiemelt látogatottságú szórakozóhelyek és környékének ellenőrzése , a közrend és közbiztonság fenntartása valamint az ittas vezetők kiszűrése volt a célja annak a 2 ellenőrzésnek, amelyet a Soproni Rendőrkapitányság helyi terve alapján hajtott végre az elmúlt hévégén péntekről szombatra illetve szombatról vasárnap virradóra a Kapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának Őr-és Járőrszolgálati Alosztálya

A két alkalommal végrehajtott fokozott ellenőrzésben mintegy 6 óra leforgása alatt 18 rendőr ellenőrizte Sopron város és a Fertődi Rendőrs területén az éjszakai szórakozóhelyeket, melynek során 7 fő ittas vezető került kiszűrésre, akik közül 5 bűncselekményi 1 pedig szabálysértési értékhatárig fogyasztott alkoholt. 4 főtől a helyszínen megpróbálták elvenni a vezetői engedélyt, de kettő nem rendelkezett vele, 3 fő ellen egyéb közlekedési szabálysértés miatt tettek feljelentést. Garázdaság miatt állítottak elő egy férfit, aki erősen ittasan az ajtót rugdalva próbált meg bejutni volt nőismerőséhez, ellene garázdaság miatt indult eljárás. Valamint egy utcai verekedéshez érkeztek a rendőrjárőrök Sopronban, ahol egy közbiztonságra veszélyes eszközt sikerült lefoglalni.

Ittas vezetők

Sopronban, Sopronkövesden, Fertőszentmiklóson is vettek el jogosítványokat a rend őrei, amelyek közül egy fertődi férfi osztrák munkáltatójának tehergépjárművén vezetve közlekedett ittasan, a fogyasztott alkohol mértéke azonban nem haladta meg a szabálysértési kategóriát hasonlóan ahhoz a sopronkövesdi férfihez, aki Lövő irányában közlekedve egy rendőri ellenőrzésen akadt fent.

Április 17-én az éjjeli órákban Sopronban két ittas vezetőt állítottak elő a rend őrei, akiknél az alkoholfogyasztás elérte a bűncselekményi kategóriát. Egyiküktől a Soproni Városi Bíróság már korábban elkövetett ittas járművezetés miatt bevonta a jogosítványt. Mindkét sofőrrel szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult, valamint engedély nélküli vezetés miatt is indul szabálysértési eljárás azzal a vezetővel szemben, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Április 17-én hajnalban egy osztrák állampolgárt vontak ellenőrzés alá a soproni rendőrkapitányság járőrei Fertőszentmiklóson. A 29 éves illmitzi férfi a menetirány szerinti jobb oldalon ingázva közlekedett Nissan Primera típusú személy gépkocsijával, amikor a rendőrök megállították. Mivel a szonda pozitív eredményt mutatott ezért vérvételre előállították. Az ügyben az osztrák férfit előállították, ügyében az idézést követően gyorsított eljárásban, mondja majd ki a bíróság az ítéletet.

Időskorúak sérelmére elkövette bűncselekményben fogtak el tettest a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói

A 82 éves soproni férfit egy áruház előtt szólította le április 17-én a reggeli órákban, Sopronban az a 21 éves siófoki nő, akit később a feljelentés alapján közel a helyszínhez sikerült letartóztatni.

Beszédbe elegyedett vele, majd a sértett kabátjának jobb zsebéből zsebtolvajlás módszerével eltulajdonította annak pénztárcáját majd sietősen távozott. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható nőt a helyszín közelében a soproni rendőrök elfogták, előállították, és őrizetbe vették.Az ügyben ellene lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 4. psanyi 2010. április 19. 23:09
  „Ha a "szomálok" Sopronig eljutottak a térképükkel, már az is szép teljesítmény :) Mondjuk Sopron nem esik útba, de sebaj :)”
 • 3. sivatag66 2010. április 19. 22:05
  „Ittas vezetők, Hollandiába gyalogló szomálok
  T.szerkesztő!!!
  A "szomál" ,az milyen nép ???????”
 • 2. fortuna54 2010. április 19. 13:32
  „Pedig hollandiában tárt karokkal várják öket.”
 • 1. kadinka 2010. április 19. 13:18
  „"Kézzel rajzolt térkép került elő".Vajon melyik agyas rajzolhatta és mi alapján?És így akartak Hollandiába eljutni?Valoszínű azt sem tudták hol vannak!Hollandia....?!Szerencsétlenek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor nagyon fáj valakinek a foga...

˝Nem elég, hogy Fertőszéplakon van Fertőd város fogászata, ha pénteken nem jelentkezel be, hogy… Tovább olvasom