Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Ittas gépjárművezetők és kerékpárosok Sopronban

Az elmúlt hétvégén valamint a hét első napján több ittas vezetőt állítottak meg a Soproni Rendőrkapitányság rendőrjárőrei.

Két osztrák fiatalt ellenőriztek a rendőrök szombaton a hajnali órákban. A kismartoni rendszámú autó vezetőjének igazoltatásakor felmerült a gyanú, hogy szeszesitalt fogyasztott. Az alkoholteszt eredménye pozitívnak bizonyult és a 28 éves férfi elismerte az alkoholfogyasztás tényét. Jogosítványát a helyszínen elismervény ellenében elvették.

Vasárnap a reggeli órákban állították meg a rendőrök azt a 45 éves soproni férfit, aki kerékpárjával a Csengery utcában közlekedett az úttesten jobbra-balra kanyarogva. Az ellenőrzés során felmerült a gyanú, hogy a kerékpáros alkoholt fogyasztott. A kétszeres mérés eredménye pozitívnak bizonyult. A kerékpáros ellen szabálysértési eljárás indult.

Ittas vezetők valamint eltiltás hatálya alatt vezetők jellemezték a hétfői ellenőrzéseket

Hétfőn hajnalban alkoholos befolyásoltság miatt vették el vezetői engedélyét a helyszínen annak a 28 éves pusztadobosi férfinak, aki saját autóját vezette és az alkoholszonda az ellenőrzés során pozitív értéket mutatott. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Szintén hétfőn az éjjeli órákban ittas kerékpárost állítottak meg a Lehár Ferenc utcában a Soproni Rendőrkapitányság rendőrjárőrei. A kerékpáros az alkoholszondás ellenőrzést követően, amely pozitívnak bizonyult, elismerte az alkoholfogyasztás tényét.
Ellene szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Ugyanezen nap este egy fertőrákosi férfit állítottak meg a rendőrjárőrök, amint egy Mercedes Vito típusú gépjárművet vezetett. Az őt ellenőrző járőrnek vezetői engedélyét nem tudta átadni, mivel vezetés eltiltásának hatálya alatt állt. A 29 éves férfit előállították, és szabálysértési őrizetbe vették.

Kétszer állították elő a hétvégén

Többszöri figyelmeztetés ellenére ismét prostitúciós tevékenységet folytatott egy 18 éves győri lány egyik ismert soproni bevásárlóközpont környékén. A rendőrök kétszer is tetten érték, előállították majd szabálysértési eljárást, kezdeményeztek ellene.

Olvasóink írták

 • 5. pkajos 2011. március 12. 14:04
  „kifizettette”
 • 4. pkajos 2011. március 12. 14:02
  „2. sop....
  lehet, hogy túl direkten fogalmazott a körlevél, de......

  Mi a meglepő abban, hogy valaki több esetben is -esetleg - tráhányul végzi el a dolgát és munkaidőn túl adnak lehetőséget arra, hogy javítsa? Ettől rabszolga munkáról van szó? Nem is értem. Jobb lenne, ha kirúgnák?

  Vagy 25 éve - amikor az Állami Építőipar gyártotta a sok sikány lakóépületet.... egy balatonalmádi építkezésnél egy "magán vállalkozó" kivitelezését - egy üdülő építést - műszakiellenőriztem.

  Ott pl. a burkoló első esetben cégesanyaggal, de nyilván munkaidőn túl kapott lehetőséget, hogy javítson.
  Második esetben munkaidőn túl, de az anyagot a cég kifizettete vele.... Harmadik eset nem volt.

  Ez a "rabszolgaság ??" manapság csak a jó meleg állami/önkormányzati - nem vállalkozó tipusú cégeknél meglepő dolog, hogy a fizetés az egyszeri és jó minőségű munkáért jár, .. máshol természetes..”
 • 3. durva 2011. március 08. 19:43
  „sopronilakos55 ez már nem publikus ! ja és de ügyik !”
 • 2. sopronilakos55 2011. március 08. 15:00
  „http://www.nyugatmagyar.hu/dunantul/vizsgalat_indulhat_a_soproni_rendorkapitanysag_ellen/2205466/
  Erről mikor hallunk valamit?”
 • 1. Filtec 2011. március 08. 14:32
  „"Többszöri figyelmeztetés ellenére ismét prostitúciós tevékenységet folytatott egy 18 éves győri lány egyik ismert soproni bevásárlóközpont környékén. A rendőrök kétszer is tetten érték, előállították majd szabálysértési eljárást, kezdeményeztek ellene."

  Na, ilyenkor kéne elkobozni a járművet is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni szépségkirálynő első lett ˝Hollywoodban˝ - fotók!

A soproni Schneider-Jagadics Dalmát eddigi versenyein első helyezettként megkoronázták, a napokban… Tovább olvasom