Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

István bíró utca: első fokon érvényes a szerződés

Sopron - Első fokon ítéletet hirdetett kedden a megyei bíróság a soproni, István bíró utcai ingatlan adásvételi szerződésének ügyében. A szerződés érvényes – mondták ki, ugyanakkor a peres felek kérésére nem tárgyalták az esetleges értékaránytalanságot.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság keddi ülésnapján első fokon ítélet született a soproni önkormányzat által az István bíró utcai volt óvoda épületének eladása miatt indított ügyben. Mint ismeretes, az ingatlant az előző önkormányzat értékesítette az akkori bérlőnek, a jelenlegi városvezetés viszont alacsonynak tartotta az árat.

– A bíróság első fokon részítéletet hirdetett – tudtuk meg dr. Becher Rezsőnétől, a bíróság elnökétől. – A részítélet első fokon kimondja: a szerződés nem semmis, a felek között létrejött, és nem ütközik a vagyonrendelet rendelkezéseivel sem.

A felperes, azaz az önkormányzat egyébként kérelmet terjesztett elő, amelyben azt kérte, a bíróság ne hozzon most döntést az értékarányosság kérdésében. Miután ehhez csatlakozott az alperes is, a bíróság az eljárást elkülönítette és az az értékarányossággal kapcsolatban szünetel – tudta meg a Kisalföld a megyei bíróságon.
„A részítéletet a két ellenérdekű fél együttesen kérte annak érdekében, hogy tisztázódjon a jogviszony.

Most a szerződés létrejöttét mondja ki az ítélet. A lényegi kérdésben, a feltűnő értékaránytalanságra vonatkozóan a bíróság egyelőre nem hozott ítéletet – tudatta mindezzel kapcsolatban szerkesztőségünkkel Fodor Tamás polgármester.

Az alperes jogi képviseletét ellátó dr. Szalma Miklós fontosnak ítélte a bíróság döntését, amely egyértelműsítette a szerződés érvényességét. Az elsőfokú ítéletet még megfellebbezheti a felperes önkormányzat, ha nem teszi, jogerőre emelkedik. Szalma Miklós egyébként megjegyezte a per kapcsán, hogy az önkormányzat a perrel egy adófizető vállalkozójának üzleti pozícióit gyengíti.

Olvasóink írták

 • 16. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 08. 15:56
  „Elveszett perek, melyet a város indított a mi adóforintjainkból!

  Valaki kiszámolná, hogy ezek mennyibe kerültek/nek a városnak?
  Miből fizetik?

  Ezekre jó lenne választ kapni, vagy titkosak???”
 • 15. joco1 2008. május 25. 19:01
  „Érdekes: 05.22.06:02:-től a jobbos oldalról semmi érdemleges reagálás nem történt. Vagy tényleg titkositva van már a véleményetek is?Vagy ovi mostani beszédjeit probáljátok értelmezni? vagy csak elfáradtatok?”
 • 14. joco1 2008. május 25. 13:20
  „Jobboskáim! Hát ki fogja megvédeni a "meggyözödésböl" kormányzo, titkosito polgármestereteket.? Vagy tán a "fidesz felső "vezetése kiadta a kilővési engedélyt reá?Vagy tán csak az orbáni szonoklat "magyarázati" előadásásn vagytok? Tudjátok? ott ahol márt mindenki megprobálja megmagyarázni kicsiny zsebdiktátor utolso kijelentéseit. Tudjátok mig a Fletot szidta remekelt, de most mikor már mondani is illen valamit már Qrván elb.szta.Éljen a szocik első számú propagandistája, ki már eddig minden választást megnyert a szociknak.Éljen a csuházo, most papoknak kezet csokolo első Orbán . (lehetne még sorolni a pálfordulásait, de hát már lassan nem "pál" fordulásrol beszélünk hanem "viki ill.orbáni " fordulatokról.”
 • 13. joco1 2008. május 25. 06:07
  „egynő: Romániában is volt egy házaspár, igaz ök nyiltan "uralkodtak"Megj: ez csak a "magánvéleményem" "oszt,jonapot"”
 • 12. egynő 2008. május 24. 22:57
  „Hát akkor ha jól sejtem megint mi, adófizető polgárok szívtuk meg. Lassan tényleg érdekelne mennyit fizetünk ezeknek a zseniális ügyvédeknek, akik eddig csak buktak. Egyébként nem furcsa nektek, hogy ha bárhol történik valami, ha összeütnek 2 tányért, akkor Simon főpolgármester parádézik, bezzeg ilyenkor ezt a tütymüty Fodort égetik a nyilatkozataival? Az a baj, hogy ez a szerencsétlen még írásban is mekeg-makog, pedig a Simon a dadogós. Bravó Ágnes asszony, bravó házaspár, jól osztották le a lapokat.”
 • 11. Didi 2008. május 24. 18:53
  „Fodor ur !

  Jogászai milyen %-ban kötelesek hozzájárulni a Fidesz kasszához?”
 • 10. Senzatio 2008. május 23. 08:24
  „Figyelem városvezetés - "A széthúzás magyar betgség."”
 • 9. joco1 2008. május 23. 05:36
  „Mivan jobboskáink? Nincs ellenérv, nincs még "jelzős" minösitő reagálás sem.”
 • 8. FaPofa 2008. május 22. 21:14
  „Fodorúrnak szólhattak menet közben molnársimonék, hogy ez a per nem az a per. Ez már tiszta égés...”
 • 7. Mea culpa, mea maxima kulpa. 2008. május 22. 18:53
  „Polgármester úr kérjen a város becsületes,polgáraitól az inditott
  megalapozatlan eljárásai miatt bocsánatot. talán még nem lesz késő.”
 • 6. Soproni 2008. május 22. 18:18
  „c1!
  Tények vannak és az utálat abból ered!”
 • 5. joco1 2008. május 22. 09:43
  „A meggyözödésből kormányzó többtizmillás (bal)sikerdijas polg.mester ill. öt "védelmezök" talán illene hasonloan "reagálni"mint Szalma Miklós. Vagy tán az Ön/Önnök érvelései titkositva vannak?”
 • 4. c1 2008. május 22. 09:33
  „Soproni
  Kicsit dolgozol? vagy NAGYOT??????
  Már megint az utállás. Ez jó neked?”
 • 3. Soproni 2008. május 22. 08:34
  „Hajrá Polgármester úr, hajrá! Gratulálok! Nem veszi még észre, hogy utálják a városban? Mi látványosat tett eddig? Igen, átadta a Deák teret amit más elkezdett meg ilyen és hasonlók voltak eddig. Jó lenne már kicsit dolgozni is!”
 • 2. Szalma Miklós 2008. május 22. 07:51
  „Akiket érdekel a döntés háttere, a fenti linkre kattintva információkat találhat az ügyről.”
 • 1. joco1 2008. május 22. 06:02
  „Továbbra is elöre a "többtizmillás" (bal)sikerdijas perek utján.Mondá a meggyözödésböl "kormányzo" polgármester, igaz ezt is meg-bizásból.Lesz/van egy polgármesterünk ki mint a "többtizmillás(bal)sikerdijas"-ként fog bevonulni a város történelmébe.Mást még nem "alkotott".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Multimédiás tantermet avatnak

Sopron - Ma avatják a Fáy-szakközépiskola több mint négymillió forintos beruházással létrehozott új… Tovább olvasom