Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ismét Sopronban ünnepelnek

A soproni evangélikus egyházközség rendezi meg idén a burgenlandi Gustav Adolf segélyszolgálati ünnepet. Több mint ezer vendéget várnak.
– Ausztriában nagy hagyománya van a Gusztáv Adolf-ünnepeknek, tartományonként tartják meg minden évben hatalmas érdeklődés mellett – tudtuk meg Holger Manke lelkésztől. A rendszerváltás után, 1990-ben egyszer már volt Sopronban ilyen rendezvény, akkor a burgenlandi evangélikusok rendezték meg a határnyitást is ünnepelve. Most azonban a soproni gyülekezet szervezi június 14-én.

– A kapcsolatokat ápolni kell, ahol mesterséges határok épülnek ki, ott különösen fontos az összetartozás hangsúlyozása. Krisztusban egyek vagyunk, felekezetre, nemzetiségre tekintet nélkül – mondják a soproni evangélikusok, akik már gőzerővel dolgoznak az előkészületeken.

Holger Manke lelkész
Holger Manke lelkész

A Gustav Adolf svéd királyról elnevezett rendezvény az Ausztriai Evangélikus Egyház legnagyobb ünnepe. Ausztriából, Szlovákiából, Szlovéniából, Győr-Moson-Sopron megyéből és hazánk más területé-
ről érkező németajkú vendégek mellett több magas rangú előadó érkezik az egyházi, a politikai és a gazdasági életből egyaránt. Több mint ezer vendéget várnak a soproni alkalomra, amelynek keretében nemzetközi ifjúsági és gyermektalálkozónak is otthont adnak.

– A rendezvény nem csak az evangélikusokhoz szól, szeretnénk minél szélesebb körben bevonni a soproniakat, a környéken élőket – tette hozzá Gabnai Sándor esperes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáksikerek a megyei versenyen

A Handler Nándor Szakképző Iskola szervezte meg Győr-Moson-Sopron megye 9–10. évfolyamos… Tovább olvasom