Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ismét rálőttek a kapitány házára

Keddre virradóan ismeretlen tettes ismét lövéseket adott le Tellesz Endre csornai kapitány soproni házára

Tellesz Endre
Keddre virradóan ismeretlen tettes ismét lövéseket adott le Tellesz Endre csornai kapitány soproni házára – erősítette meg a Kisalföld információját dr. Szabadfi Árpád megyei főkapitány, aki szerint továbbra sincs szó életveszélyes fenyegetésről.

Az elsődleges fegyverszakértői vizsgálatok szerint egy kis kaliberű, Zbrojowka típusú, már nem gyártott fegyverből származó lövések érték Tellesz Endre korábban soproni, jelenleg csornai kapitány Vadász utcai házának vaskapuját. A szomszédos ház ablakába egy lövés fúródott. A rendőrség, miként egy hónappal ezelőtt, most sem talált hüvelyeket a helyszínen. Mindez arra utal, hogy az elkövető ezúttal is mozgó gépkocsiból lőhetett. Mivel jó egy hónap eltelte után harmadszor is lövések dördültek a Vadász utcában, kétszer a kapitány házát, egyszer a szomszédos lakást érte találat, a rendőrség nagy erőket mozgósít a tettes kézre kerítésére.

– Az elkövetőnek lőfegyverrel való visszaélésért és kisebb kárértékű szándékos rongálásért kell felelnie, Btk.-beli súlyánál azonban sokkal komolyabban kezeljük az ügyet – fogalmazott dr. Szabadfi Árpád, aki kitart egy hónappal ezelőtti nyilatkozata mellett, amikor is arról beszélt, nincs szó életveszélyes fenyegetésről. A megyei főkapitány szerint továbbra is egy olyan elkövetőt keresnek, aki minden bizonnyal zavarkeltési céllal lövöldöz. Tellesz Endrét, ahogy korábban, úgy most sem fenyegették meg, sem szóban, sem pedig levélben.
– A rendelkezésünkre álló adatok alapján úgy ítéltük meg Tellesz Endrével együtt, hogy sem neki, sem pedig a családjának nincs szüksége személyes védelemre.

A dandártábornok hozzáfűzte azt is, a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket, hogy a lehetséges kockázatot minimálisra csökkentse.
Biztonsági okokból azonban Szabadfi Árpád nem árult el részleteket, mit ért ezalatt.

Sopronban kedden délelőtt a Vadász utca a megszokott életét élte. Feltűnést talán csak a volt soproni rendőrkapitány háza előtti helyszínelő autó okozott. A rendőrök munkáját Tellesz Endre is segítette, aki azonban udvariasan elhárította a Kisalföld érdeklődését. A lövések – amelyeket leragasztottak – nyomai jól láthatóak a fehérre festett bejárati ajtón.
A szomszéd ház tulajdonosa sem kívánt nyilatkozni, csupán annyit jegyzett meg, nem hallotta a lövést, amely az egyik ablakukat érte. Sokáig televíziót nézett, majd elaludt. Aztán hozzátette: lehet, csak elterelés, hogy az ő házukra is lövöldöznek.

Az utca másik oldalán lakó szemközti szomszéd azonban felriadt a lövésekre.
– Úgy háromnegyed öt és öt óra között két csattanásra ébredtem, meg egy autó hangját hallottam – mondta Szeneczey Béláné. – Én csak kettőt hallottam, de azt mondják, három lövés volt. Mire az ablakhoz értem, már nem láttam semmit. Azért sem, mert a házunk előtt nem működik a közvilágítás. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő helyi adók és díjak

Sopron képviselő-testülete a decemberi közgyűlésen döntött a jövő évi díjemelésekről. Ennek nyomán januártól nem csak a helyi adók emelkednek, de a víz-és csatornadíjak, parkolási díjak illetve a buszjegyek, bérletek árai is. Javaslatokat, költségkalkulációkat tartalmazó előterjesztés halmazok borították a képviselők padsorait az év utolsó közgyűlésén. Tovább olvasom