Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Ismét patthelyzet a nagycenki képviselő-testületben

Nagycenk - Várhatóan a jövő héten alakul meg az újraválasztott nagycenki képviselő-testület, élén az újraválasztott Ivánkovics Ottóval. Az erőviszonyok alapján további vitákra lehet számítani.

A helyi választási irodától kapott adatok szerint a Partnerség Nagycenkért tömb jelöltjei közül nyolc képviselő jutott be az újraválasztott testületbe: Barasits László, dr. Horváth András, Fekete Árpád, Horváth János, Horváth Rezső, Lex Ernő, Ragats Péter, valamint a polgármesterként is induló Bugledich Attila jutott be a kilenctagú képviselő-testületbe. A Nagycenkért Baráti Kör adja Ivánkovics Ottó személyében a polgármestert, valamint egy képviselőt, Csorba Jánost, aki a legtöbb szavazatot kapta.

A polgármesternek tehát nem lesz könnyű dolga, hogy közös nevezőt találjon a képviselő-testülettel.
– Talán a visszafogott költségű kampányunk miatt a többség valóban nem a polgármester csapatából került a testületbe, de ez remélem, nem jelenti azt, hogy ne tudnánk együtt dolgozni – jelentette ki Ivánkovics Ottó. – A korábbinál is több gesztust kell tennünk egymás felé, mi Csorba Jánossal erre továbbra is nyitottak vagyunk Nagycenk érdekében. Egyébiránt az elmúlt egy évben is hasonlóak voltak a testületben az erőviszonyok, mint most. A lényegi kérdésekben akkor is meg tudtunk állapodni, így elfogadtuk a költségvetést és egyhangúan döntöttünk a költséghatékonysági kérdésekről is. Egyedül az alpolgármester személyében nem volt egyetértés, ennek a tanulságait le kell vonni. Bízom abban, hogy az előttünk álló feladatokat is meg tudjuk oldani. A programom nem változott, azaz továbbra is fontos, hogy olcsó építési telkeket mérjünk ki, a szűkös anyagi helyzetben tovább folytassuk a fejlesztéseket, amelyek a település érdekét szolgálják, és segítsük a turizmust Nagycenken.

Bugledich Attila tizenkilenc vokssal kapott kevesebbet, mint a megválasztott településvezető. A Kisalföldnek elmondta, patthelyzet alakult ki, miután a pozícióban maradt polgármester vezette Nagycenkért Baráti Körnek mindössze egy képviselője került a testületbe, szemben a Partnerség Nagycenkért tömb nyolc képviselőjével.

Bízom abban, hogy a falu döntését mindenki elfogadja és nem kell újra időközi választásokra pazarolni a pénzünket. A megbékéléshez mindenkire számítunk.
Ivánkovics Ottó
– Nagycenken még soha nem nyilvánították ki ennyire egyértelműen, hogy mi az a stílus és emberi magatartás, amit elfogadnak. A választás eredményéből remélem, mindenki levonja a megfelelő következtetéseket – tette hozzá Bugledich Attila. – Nekünk saját programunk van, amelyet végre fogunk hajtani.

Természetesen minden olyan előterjesztést meg fogunk szavazni, amely Nagycenk érdekét szolgálja. A mi elképzelésünk az, hogy fejleszteni kell az idegenforgalmat, a vállalkozói övezetet, valamint megtartani az intézményeket. Fontos, a mi terveink több ponton jelentősen eltérnek a Nagycenkért Baráti Körétől. Amennyiben a polgármester pozícióban marad – annak érdekében, hogy a programunkat megvalósíthassuk –, lehet szó arról, hogy tárgyaljunk alpolgármesteri poszt elfogadásáról.

Mint arról a Kisalföldben hétfőn beszámoltunk (Kisalföld, 2007. október 22., Ivánkovics maradt), 434 szavazattal az előző polgármester maradt a település vezetője. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület idén nyáron feloszlatta önmagát. Az új képviselő-testület alakuló ülését a polgármester október 31-re hívta össze.

P. Horváth László

Olvasóink írták

  • 2. Marque11 2007. november 19. 16:36
    „Ez a falu is pont olyan, mint az ország. Az emberek jóléte senkit nem érdekel, minden politikus sütögeti a saját pecsenyéjét. Undorító.”
  • 1. Joshua 2007. november 01. 18:40
    „Jó lenne már, ha Cenk is elindulna a fejlődés útján, ha nincs összefogás akkor végleg lemarad a környező településektől...
    ÖSSZEFOGÁS! Nem olyan nagy dolog! Nem?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyre költözik a nyelviskola

Sopron - A Nyugat-Magyarországi Egyetem Idegen Nyelvi Központja nyelviskolájában idén ősszel nyolc… Tovább olvasom