Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ismét pályáznak a szennyvízcsatornára

Nemeskér - Nemeskéren továbbra sem tettek le arról, hogy megépítsék a szennyvízcsatorna-hálózatot. Tavaly a pályázatukat elutasították, de idén ismét próbálkoznak.
A költségvetés elfogadása után látszik, hogy a 225 lakosú nemeskéri önkormányzat a tavalyihoz képest félmillió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat. A kiadásokat igazán szűkre kell fogni, hiszen mindössze 11 millió forint áll rendelkezésükre. Tervek viszont a kistelepülésen is vannak. Joóné Nagy Csilla polgármester elmondta: időszerű lenne a két templom felújítása. Így figyelik a Leader-egyesület felhívásait, és megfelelő kiírás esetén beadják a pályázatukat.

– Régi vágyunk, hogy nálunk is kiépüljön a szennyvízcsatorna-hálózat – tette hozzá a polgármester. – Az eredeti pályázati feltételek szerint erre a célra településenként maximum százmillió forint támogatást lehetett volna kapni.

Erre pályáztunk, de nem nyertünk. Talán nem is baj, mert ez az összeg a teljes hálózat kiépítésére nem lett volna elég, csak úgy tudtuk volna megoldani, hogy első körben a település felében valósítjuk meg a beruházást. Időközben olyan információkat kaptunk, hogy megemelik a keretösszeget, így már az egész falu csatornázását el tudjuk végezni. Mihelyst megjelenik a kiírás, azonnal beadjuk a pályázatot. A lakosság és az önkormányzat számára az önrész előteremtésére továbbra is kedvezményes hitel áll rendelkezésre – mondta el Joóné Nagy Csilla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy raktár az egyetemen Sopronban

Kigyulladt egy a Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni botanikus kertjében álló használaton kívüli… Tovább olvasom