Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Ismét lesz VOLTfolió Kulturális Médiadíj

Hét év után, az idei soproni VOLT fesztivál nyitónapján ismét átadják a VOLTfolió Kulturális Médiadíjat - közölték a fesztivál szervezői.

A VOLTfolióval a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket díjazzák a zenészek és a közönség. Az elismeréshez idén három különdíj is kapcsolódik, a díjazás kiemelt partnere a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért.

Mint a közleményben szerepel, a 2001-ben alapított VOLTfolió elsődleges küldetése, hogy évről-évre elismerésben részesítse a kultúra - elsősorban a zene - közvetítéséért a legtöbbet és legjobb színvonalon tevő médiumokat és médiaszemélyiségeket. Az idei VOLTfolió gálán, június 29-én tévé- és rádióműsorokat, műsorvezetőket, rádióadókat, újságírókat, magazinokat, portálokat és blogokat díjaznak. Idén életműdíjat is átadnak, illetve különdíjban részesül a legjobb budapesti és vidéki klub, amely a kultúraközvetítés, tehetséggondozás terén rendkívüli jelentőséggel bír.

A szavazás két részből áll: előbb a magyar zenei szakma több száz képviselője voksol, majd május 1-től ötven napon át a www.voltfolio.hu oldalon a szakmai szavazáson továbbjutott, kategóriánkénti öt-öt jelöltre szavazhat a közönség. A gálán kategóriánként egy-egy szakmai, és egy-egy közönségdíjat adnak át.

A VOLTfolió alapítói életre hívtak egy kuratóriumot, amelynek tagja az előadók képviseletében Kovács Ákos, Lovasi András, Zságer Balázs és Geszti Péter, Andrew G. Vajna producer, Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, Musinger Ágnes, a Mahasz igazgatója, Szűts László, a ProArt elnöke, Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője, Szájer József EP-képviselő, a VOLT fesztivál alapító-fővédnöke, Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője, valamint a díj két alapítója, a VOLT főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi László: Sárdobálás helyett együttműködést kérünk

A Széll Kálmán terv alapján mindenki számára világossá vált, hova jutott az elmúlt évek szocialista kormányzása alatt hazánk és milyen feladat vár a nemzeti ügyek kormányára - mondta Rádonyi László, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője. Tovább olvasom