Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Ismét lesz faipari szakkiállítása Sopronnak

Sopron - Az érdekeltek, illetve a közreműködők aláírták az InnoLignum megrendezésére vonatkozó keretszerződést. Az Erdészeti és Faipari Szakvásárt és Rendezvénysorozatot idén szeptember 11–13. között rendezik meg.
Nem kis döbbenet, majd eszmélés után a soproniak döntöttek. Bakonyi Gábor, a Pannon Fa- és Bútorklaszter elnöke, valamint Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kezdeményezésére ismét lesz erdészeti és faipari kiállítás és vásár Sopronban. A korábbi években megrendezett hasonló témájú kiállítást – amelyet ezentúl kétévente Budapesten rendeznek meg – ugyanis tulajdonosa eladta. Sopron azonban, amely az erdészet és a faipar szellemi fellegvára, nem maradhat ilyen rendezvénysorozat nélkül. Az önkormányzat felkarolta az elképzelést és számos szervezet csatlakozása, valamint egyeztetés után tegnap a városházán aláírták a szerződést. Ennek eredményeként kerül megszervezésre az InnoLignum minden évben – idén szeptember 11–13. között – az MKB-arénában, illetve, ha szükséges, a környező területeken. A szerződés aláírását megelőzően a résztvevők részletesen indokolták, hogy miért is született ez a döntés, és kiderült, ez a vásár és kiállítás nemcsak nevében, hanem filozófiájában is eltér az előzőektől. A cél, hogy a régióban és az ország különböző településein működő erdészeti és faipari cégek helyben ismerhessék meg a legfrissebb tudományos eredményeket, hogy aztán gyakorlatban minél több hozzáadott értékű termékkel jelenhessenek meg a piacon. Ennek érdekében különböző tudományos tanácskozások, konferenciák kapcsolódnak a kiállításhoz, és jobban nyitnak a nagyközönség felé is. Mint azt Simon István alpolgármester kiemelte – és ebben többen is megerősítették –, azt a szellemiséget, amelyet a város, a Nyugat-magyarországi Egyetem tud biztosítani, sehol máshol nem lehet mesterségesen megteremteni.

Az érdekeltek a soproni városházán írták alá az InnoLignum megrendezéséről szóló szerződést. Fotó: Magasi Dávid
Az érdekeltek a soproni városházán írták alá az InnoLignum megrendezéséről szóló szerződést. Fotó: Magasi Dávid

A Kisalföld kérdéseire válaszolva dr. Komornoki László, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója kifejtette, tisztában vannak vele, hogy az első év nehéz lesz, de az előzetes tárgyalások alapján száz körüli résztvevőre számítanak. Az önkormányzat jelentős bérleti kedvezményeket biztosít, amelyek ösztönzőleg hatnak a kiállítókra. Simon István megerősítette, hosszabb távon szükség lenne egy multifunkciós csarnokra, de ezt csak összefogással és magántőke bevonásával, valamint pályázati pénzekkel lehetne megépíteni.


Együttműködő partnerek

Az InnoLignum megrendezésére vonatkozó szerződést a Nyugat-magyarországi Egyetem részéről dr. Faragó Sándor rektor, dr. Bidló András, az erdőmérnöki kar dékánhelyettese, dr. Jereb László, a faipari kar professzora, a Pannon Fa- és Bútoripar Klaszter nevében Bakonyi Gábor elnök, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviseletében Böszörményi László ügyvezető igazgató, a Faipari Tudományos Alapítvány részéről Pakainé dr. Kovács Judit elnök, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara részéről Horváth Vilmos elnök írta alá. A megállapodást később írja alá a kezdeményezők egyike, az Országos Erdészeti Egyesület, amelynek elnöke Böszörményi László.

Olvasóink írták

 • 5. FREDDY/S 2008. április 06. 17:19
  „Fejlesztések bemutatása 1983-as szinten, avagy...
  Túlfűtött forgácslap-gyártás kutatás eredménye, avagy...”
 • 4. FREDDY/S 2008. április 05. 06:12
  „Kecskére bízni a káposztát...”
 • 3. Didi 2008. április 03. 23:00
  „Ha a tisztelt Bakonyi ur a szervezö, akkor már most biztos, hogy halálra van itélve.”
 • 2. látó 2008. április 03. 21:27
  „Még mindig van visszaút..ebből per lesz! Oszt jó napot!”
 • 1. matriné 2008. április 03. 09:34
  „Hát lehet abból a rengeteg kidőlt, kitörött fából amit a minap olvastunk a soproni rovatban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téglákra tették az autókat

Sopron - Betörtek egy soproni autókereskedésbe, ahonnan három autó kerekeit vitték el. A kár… Tovább olvasom