Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ismét körforgalom épül

Megkezdődtek a Ferenczy János és a Lackner Kristóf utca kereszteződé- sénél épülő körforgalom közműfelújítási munkálatai.
Megkezdődtek a Ferenczy János és a Lackner Kristóf utca kereszteződé- sénél épülő körforgalom közműfelújítási munkálatai. Idén – a Kossuth utcaiak után – már a negyedik ilyen forgalmi csomópont készül el.

Az ember már meg sem lepődik, legfeljebb bosszankodik azon, ha autójával egy Sopronban egyáltalán nem ritka útfelbontásnál kénytelen várakozni. Van olyan utca is azonban, ahol az üzletek forgalma az ilyen „feltúrások" miatt esett vissza.

– Három éve nincs nyugalmunk az örökös útfelbontási munkálatok miatt, hol ezért, hol azért van feltúrva az utca – mondja Tóth Béla, a Ferenczy János utcai pizzéria tulajdonosa.

– Tavalyelőtt áprilistól decemberig csatornáztak, tavaly májustól szintén az év végéig gázcsöveket cseréltek itt – folytatja Tóth Béla. – Egyszer a Káposztás utcát egyirányúsították, egyszer a Selmeci felől zárták le, csak a Patak utca felől lehetett megközelíteni az utcánkat. Most pedig a Lackner Kristóf utca felől is szinte lehetetlen behajtani. Mi nem a fejlesztés ellen vagyunk, de az üzletek akár be is zárhatnának, hiszen a forgalmunk vészesen visszaesett ezekben az időszakokban. Senki nem kárpótolt bennünket a bevételkiesésért.

– Kedden megkezdődtek a leendő körforgalmi csomópont több hétig tartó közműfelújítási munkálatai – tudtuk meg a városházán. – Ennek során a Ferenczy János utcában fél sávban bontásra is sor kerül. Előfordulhat, hogy a kollégium felé behajtani szándékozók várakozásra kényszerülnek. A munkálatok befejezése után – valószínűleg még idén – a körforgalom építése is megkezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszélesítik a hídon a járdát

A soproni Jereván-lakótelep közelében található Ikva-hídon nem éppen biztonságos a… Tovább olvasom