Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Ismét járható a Baross utca

Ideiglenes aszfaltozással átadták a gépjárműforgalomnak a soproni Baross utcát.
Az eredeti tervekhez képest néhány hetes késéssel ugyan, de ismét lehet közlekedni a soproni Baross utcában. Mint azt a kivitelező Betonút Zrt.-től megtudtuk, a munkálatok részeként párhuzamosan fektették le a mintegy 1550 méter hosszú szennyvíz- és ugyanennyi csapadékvíz-csatornát.
A szakasz befejezését eredetileg 2006. november 30-ra tervezték, de a kivitelezést előre nem látott nehézségek lassították.

A Kossuth Lajos és a Baross utca kereszteződésében ásott munkagödör feltárásakor derült például ki, hogy egy gáz- és két távhővezeték nem a tervekben szereplő magasságon húzódik, így a városnak a kivitelezővel együttműködve új műszaki megoldást kellett találnia a folytatáshoz.
A problémát sikerült megoldani és a közelmúltban befejeződött az út ideiglenes helyreállítása, így elindulhatott a forgalom az utcában. A területen ugyanakkor csak 30 kilométeres óránkénti sebességgel lehet közlekedni.

A végleges úthelyreállítás várhatóan 2007 közepén lesz, miután befejeződik a gázvezeték utolsó szakaszának kiváltása is. A területen jelenleg a kivitelező tovább dolgozik, a fennmaradó házibekötéseket illesztik rá a gerincvezetékre, de ez a munka a gépjárműforgalmat már nem befolyásolja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt használják ki a vízbázist

Még 2005-ben vetődött fel annak a lehetősége, hogy az észak-burgenlandi vízmű Fertőzug (Seewinkel) térségének ivóvízellátását úgy tenné biztonságosabbá, hogy a tavat délről megkerülve, magyar területen építene új vezetéket. Az elmúlt időszak alatt a folyamatos egyeztetések eredményeképpen egy új megoldás körvonalazódott. Tovább olvasom