Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ismét gyalogtúra Fraknóra

Fraknó–Sopron - A Perkovátz-ház Baráti Köre idén május 10-re, szombatra hirdette meg a madarak és fák napja hagyományos gyalogtúráját.
A gyalogtúrát idén fordított irányban teszik meg, hogy az osztrák természetbarátok is csatlakozhassanak a csoporthoz. A túra útvonala a következő: az 1. csoport 6.30 órakor vonattal indul Savanyúkút állomásig, majd gyalog indul a Rozália-kápolnához, ahol 10 óra körül találkozik a többi csoporttal. A 2. csoport ugyancsak 6.30-kor, autóbusszal indul a Perkovátz-ház elől. Innen gyalog vág neki a Rozália-kápolnáig vezető útnak, ahova 8–8.30 körül érkezik meg (ez a legkényelmesebb). A 3. csoport 7.30-kor autóbusszal indul a Perkovátz-ház elől, ahonnan igyekszik 10-re a Rozália-kápolnához érni. A 4. csoport 8.30-kor autóbusszal indul a Perkovátz-ház elől.

A Rosalia Naturpark jóvoltából 10 órától frissítők várják a túrázókat a kápolna előtt, majd továbbindulnak az egykori országhatár mentén a szikrai (Sieggraben) sportpályára. Ide 13 óra körül érkeznek meg. Mindenki megpihenhet és tarisznyából ebédelhet. (A büfé is nyitva lesz.) A csapat 14 óra körül indul tovább, hogy 16.30 felé az Asztalfőnél lehessenek. Itt bevárják egymást, hogy aztán a határ vonalán Ilona-akna érintésével 18 óra körül Brennbergbányára érjenek. A templom előtti téren a soproni önkormányzat jóvoltából gulyással fogadják a megfáradt túrázókat.

Sopronba a 3-as buszokkal – 19 órától sűrűbben járnak – lehet visszajutni. Jegyek a Perkovátz-ház Baráti Körénél igényelhetők.

Olvasóink írták

  • 3. rémalak 2008. május 01. 07:36
    „Savanyúkút - Sauerbrunn, Bécsújhely-közeli település”
  • 2. ERKDP 2008. május 01. 00:01
    „Savanyúkút az Savanyúkút... ezen nincs mit magyarázni. Ajánlom a Soproni-hegység turistatérképét, vagy egy Sopron vármegyei településjegyzéket. Jó túrát!”
  • 1. hol 2008. április 30. 22:42
    „Lehet hogy én vagyok aki keveset tud de a savanyúkut hol is van? Általában minden rendes faluhatárában van egy savanyú kút agy büdös kút ! Kis pontosítást kaphatok mer igy nem világos számomra?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakma legjobbjai

Sopron - Az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kitűnően szerepeltek a soproni Handler Nándor… Tovább olvasom