Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Ismét feljelentették a polgármestert

Fertőszéplakon ugyan feloszlott a képviselő-testület és kiírták az új választásokat, mégsem nyugodtak meg a kedélyek. Még le sem zárult a Bozsvári István polgármester és társa ellen a vesztegetés alapos gyanújával tavaly indított bírósági eljárás, újabb feljelentés érkezett ellene a Soproni Rendőrkapitányságra.

 FÓRUMTÉMA

Bozsvári István polgármester és társa ellen a vesztegetés alapos gyanújával tavaly indított bírósági eljárás, újabb feljelentés érkezett ellene a Soproni Rendőrkapitányságra. A fertőszéplaki képviselő-testület – azért oszlatta fel önmagát, mert erkölcsi kifogásaik voltak a polgármesterrel szemben.
Önnek mi a véleménye minderről? Ráadásul mindennek ellenére Bozsvári Isván újra jelöltette magát a polgármesteri címért. Ön hisz abban, hogy ártatlanul vádolják a polgármestert?

Fórum >>
A fertőszéplaki képviselő-testület – mint erről a Kisalföld beszámolt – azért oszlatta fel önmagát, mert erkölcsi kifogásaik voltak a polgármesterrel szemben. Bozsvári István ugyanis – állítólag – titkos viszonyt folytatott egyik munkatársával. Az esetről megoszlik a falu véleménye, ám a jól értesültek tudni vélik, hogy a sokakat megbotránkoztató, másokat viszont hidegen hagyó viszony – ha egyáltalán létezett ilyen –, csak ürügy volt, hogy eltávolíthassák a polgármestert.

A háttérben sokkal inkább Bozsvári István jelenleg is folyamatban lévő bírósági és más ügyei állnak.
– Nem tudok arról, hogy a már ismert bírósági eljáráson kívül bármi más miatt vizsgálódnának ellenem. Amikor 2002-ben a falu nagy többsége megválasztott polgármesternek, ismert volt, hogy vesztegetéssel vádolnak. Ez még jelenleg is tart. Szeptember 16-án lesz a következő tárgyalási nap a Vas megyei bíróságon. Tiszta a lelkiismeretem és az ártatlanság vélelme engem is megillet. A háttérben nem az én mondvacsinált dolgaim állnak, hanem kicsinyesség, talán irigység. Lehet, néhány embernek nem tetszik a bruttó 300 ezer forintos fizetésem, de ezt épp a most feloszlott testület szavazta meg.

Bozsvári István
Bozsvári Istvánnal és társával szemben 2002-ben – akkor még ismeretlen tettes ellen – indult rendőrségi eljárás. A megyei rendőr-főkapitányság 2003 októberében zárta le a nyomozást és vesztegetés alapos gyanújával adta át az ügyet az ügyészségnek, amely vádat emelt. Siegfried Fischer, a Seewinkel Kft. ügyvezetője állítja ugyanis, hogy a fertőszéplaki képviselő-testület azért változtatta meg egy korábbi döntését a kft. által megvásárolt valamikori önkormányzati telkekkel kapcsolatban – a testület élt visszavásárlási jogával –, mert az ügyvezető többszöri felszólítás ellenére sem adott át Bozsvári Istvánnak egymillió forintot. A polgármester tagadja a vádat. A több mint egy éve húzódó, meglehetősen kusza büntetőügyben szeptember 16-án lesz a következő tárgyalási nap, de kétséges, hogy mikor zárul le.

Fertőszéplakon sok mindenről beszélnek az emberek, de a nyilvánosságot senki sem vállalja. Szóbeszéd tárgya, hogy a polgármester ellen újabb rendőrségi feljelentést tettek, de hogy ki(k) és miért, arról hallgatnak. A Soproni Rendőrkapitányságon megerősítették a Kisalföld információját, s megtudtuk, az elmúlt héten újabb feljelentés érkezett Bozsvári István ellen. A feljelentés adatai szerint a polgármester nagyobb mennyiségű földet szállíttatott el a rekultivációs területről saját telkére. A nyomozást elrendelték.

– Megdöbbentő, hogy haragosaim mennyire nem válogatnak az eszközökben, hogy eltávolításomat elérjék – vélekedik a legfrissebb hírrel kapcsolatban Bozsvári István. – Ennek ellenére nem titok, ismét jelöltetem magam polgármesternek, mert hiszem, hogy bebizonyosodik ártatlanságom.

Kapcsolódó cikk >>

Meddig tart a fertőszéplaki huzavona? (2002-10-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klímával a forróság ellen

Változó áron sokféle légkondicionálót kínálnak a piacon. Vársárláskor érdemes többet költeni és… Tovább olvasom