Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ismét a Győri útról

– Itt az ideje, hogy a városvezetés kiálljon és nyilatkozzon arról, hogy támogatja-e a Győri út mentén lévő vállalkozásokat – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Boros László önkormányzati képviselő (MSZP).
– Tegyenek meg mindent azért, hogy ne a mostani elképzelés valósuljon meg, amely szerint az Ipar körúti kereszteződésben lámpás csomópontot alakítsanak ki. Ez esetben ugyanis tilos lesz mindkét irányban balra kanyarodni. Rendkívül sajnálatos, hogy egy nagyáruház építése miatt hátrányba kerül ötven vállalkozás.

A képviselő hozzátette, amennyiben pénzkérdés a körforgalom, vagy a vállalkozások számára előnyös kereszteződés kialakítása, akkor meg kell vizsgálni, melyek azok az elhalasztható beruházások, ahonnan pénzt lehet átcsoportosítani.

Olvasóink írták

 • 8. Biczi_László 2009. május 14. 18:14
  „Kedves Feri1!
  Kicsit meghaladta az idő ezt a cikket, de hátha olvassa még ezt.
  Valahogy mindig az volt az érzésem Önnek kapcsolatban, bár nem valószínű, hogy meggyőzzük egymást, mégis tudunk értelmes vitákat folytatni. Ha nem is verem vesszűvel a hátam, azért figyelek az olyan szavakra, mint az Öné.
  Egyetlen gyor reakció:
  2006 októberében szerintem nem a mi önkormányzati munkák miatt buktunk, mint, ahogy sajnos ez a csapat sem azért fog maradni, ha marad. De a politika már csak ilyen. Apró érdekesség. Ma a soproni közgyűlés ellenzékben lévő tragjaira, darabra több szavazat érkezett a választáson, mint a városvezetőkre. Csak hát ilyen a választási matek.(nem panasz képpen mondom)

  Kedves taimagic!
  Én sem értem miért nem körforgalmak vannak ott. Bocsánat, mégiscsak érteni vélem....”
 • 7. taimagic 2009. május 14. 11:21
  „Tisztelt Biczi Úr!

  Műszaki emberként, szerintem a Győri út - úgy, ahogy van - rossz. Nem értem a lámpás csomópontokat. Minek? Oda miért nem körforgalom került. Gyakorlatilag lehetetlen a "teli zöld" jelzésnél közlekedni úgy, hogy közben 3-4 lámpát, zebrát figyeljek. Marhaság az egész. Akkor oda is - mindkét helyre - és most is körforgalom kellene. Biztos nem egyszerű se az áruházzal, se a városvezetéssel kompromisszumot kötni, pedig jó lenne ha valami jó megoldás születne.
  Megértem, amit a kormányról írt. Azonban úgy gondolom, hogy egyszerűbb, gyakorlatiasabb, s talán részben helyi hatáskörnek teret adva, ilyen esetekben a mindenkori kormány is sokat segíthetne. Ha az áruház pedig pénzt ad, azt ne a sportra költsék, hanem arra, amire adják.”
 • 6. Feri1 2009. május 13. 10:06
  „Kedves Biczi Úr!

  Köszönöm a válaszát.
  Az utolsó előtti mondata eszembe juttatja, hogyan vélekedett a többség az Önök önkormányzati és kormányzati munkájáról.
  Az utolsót megfogadom (bár mostanában nincs sok értelme) és Intelnek is ajánlom!”
 • 5. Intel 2009. május 12. 17:05
  „:)))
  Nem az a baj, hogy alkalmatlan...
  Hanem, hogy a mai napig nem lehetett öket megbuktatni...
  Mit tettek ők a helyi vállalkozásokért?
  Mindent megengednek, hogy feltöltsék a Fidesz párt kasszát...
  Ez a lényeg itt, a hatalmas korrupció...

  Állandóan arról beszélnek, hogy a szocik...
  ***moderálva***”
 • 4. Biczi_László 2009. május 12. 16:47
  „Kedves Feri1!
  Látom tendenciózusan a kormányra vetít ki mindent, ami rosszul működik. Tulajdonképpen megértem, a kormányt sok jogos kritika érheti.
  De ugye, itt és most mi a helyi ügyeinkért vagyunk felelősek. Mind Boros Laci, mind én ezekben a kérdésekben tudunk érdemlegesen hozzászólni. Persze igaza van, ha minket is kárhoztat az MSZP politikai hibáiért, hiszen mi is ennek a pártnak vagyunk a tagjai.
  Szóval a Győri út esete nem a kormányzat és nem a szoci haverok sara. Nem az állami fenntartó írta elő ezt a megoldást, nem ő a felelős. Az épülő áruház terveztette így, most már ez a harmadik változat. A körforgalmat most már hagyjuk, de engedélyeztek egy 2007-es változatot is, amit szintén az áruház terveztetett.
  Csakhogy. Az áruház tervez egy bizonyos összeget erre a beruházásra. Ha a városvezetés ennek az összegnek egy részét másra kéri, akkor nyilván olcsóbb megoldást kell keresni. Ez most a helyzet. Rövidtávú sport és egyéb finanszírozás szándékával pénzt kértek a beruházótól, aki ezek után egy olyan forgalomtechnikát terveztet, ami olcsó ugyan, de rossz mindenkinek.
  Ezzel a vezetéssel nem az a baj, hogy Fideszes, hanem, hogy alkalmatlan és ez alól nem menti fel az, hogy a kormány hogyan kormányoz.
  Nem jó, ha valakinek mindenről ugyanaz jut az eszébe.”
 • 3. Feri1 2009. május 12. 12:31
  „Boros Úr pedig győzze meg a szoci haverjait ( és a régiós közlekedésfejlesztési biztost), hogy egy állami fenntartású út esetén ne a legolcsóbb és legrosszabb lehetőséget válaszzák!”
 • 2. Feri1 2009. május 12. 12:27
  „Intel
  Számold ki azt is, hogy hány vállakozás települt át Szlovákiába a kormányod áldásos tevékenysége miatt.
  Ha egy vállakozó elviszi a telephelyét a városból, annak vagy az az oka, hogy máshol kevesebb helyi adót kell fizetnie (ebben az esetben a tevékenysége nek Sopronhoz kötődő), vagy nem tudott Sopronban fennmaradni az ő tevékenységével. A többi csak maszlag.....”
 • 1. Intel 2009. május 11. 20:17
  „Hogyan lenne fontos ennek a városvezetésnek bárki is....
  Szakmai tudásúk egyenlő a nullával...

  Akik ezen város vezetés végett nem Sopronba adóznak:

  -egy hatalmas szállítmányozási KFt
  -egy számítás technikai üzlet, aki országosan is jelentős,
  -egy ital kereskedés,
  -egy ingatlan közvetítő cég,
  -az összes kereskedelmi multi,
  -több helyi kis vállalkozás,

  Ezek közül van olyan aki az utolsó pár hónapban vitte el a székhelyét...
  Amennyiben ezen terv valósul meg, több cég ezt fogja tenni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüleitől lopott élelmiszert a hajléktalan férfi

Sopron - A lopást a hozzátartozók jelentették, a férfit letartótatták. Egy másik férfi tűzifát… Tovább olvasom